Sari la conținut
dezbatere-despre-regionalizare-la-brasov

Covasna, Harghita şi Mureş nu vor să facă parte din regiunea centru alături de Braşov şi Sibiu! Anunţul a fost făcut public de preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Şandor, la şedinţa Consiliul de Dezvoltare Regional. Cu toate acestea, UDMR-iştii braşoveni susţin în totalitate Braşovul pentru a deveni capitala regiunii.

Braşovul şi Sibiul vor găzdui sesiuni de dezbateri pe tema regionalizării. Anunţul a fost făcut în plenul Consiliului judeţean, pentru ca oficialii braşoveni să fie pregătiţi cu toate detaliile legate de acest subiect extrem de fierbinte.
„Am discutat despre principiul solidarităţii, care este atât de vehiculat în acest moment, Sf. Gheorghe ar trebui să fie capitală regională. Dacă discutăm despre argumentele pe care le are Braşovul, din toate punctele de vedere, economic, social, urbanistic, istoric, cred că nu mai este nicio discuţie că Braşovul trebuie să fie capitală regională.” a declarat Mihai Popa, vicepreşedinte CJ Braşov.
„Şedinţa a început după ce dl. Tamas Sandor a spus că poziţia, spune dânsul, poziţia oficială a UDMR-ului este că cele trei judeţe, Covasna, Harghita şi Mureş, nu vor să facă parte din regiunea noastră. A fost poziţie publică, oficială, înainte de şedinţa Consiliului de Dezvoltare Regională” a precizat  Mihai Pascu, vicepreşedinte CJ Braşov.
„Nu am venit pregătiţi pentru acest subiect, dar şi dacă nu suntem pregătiţi şi dacă ne treziţi din somn noaptea, tot ştim legat de acest subiect că Braşovul, fără nicio altă discuţie, trebuie să fie capitala regiunii, chiar dacă noi credem că acum nu este momentul să se facă această regionalizare” a adăugat Kovacs Attila, consilier judeţean UDMR.
Un lucru este clar, nu există braşovean, fie el oficial sau simplu cetăţean, care să nu susţină oraşul din centrul ţării pentru titulatura de capitală regională.    

"Cu mulţi ani în urmă, la geografie se învăţa despre regiunea Braşovului, unde erau raioane ca Sibiu, Agnita, Mediaş şi multe altele. Din toate punctele de vedere, la toate capitolele, Braşovul este în faţa celorlalte judeţe, a tuturor. Şi a Sibiului. Şi din punct de vedere istoric, Braşovul a fost întotdeauna un centru comercial şi cultural mai puternic. Bineînţeles, urmat îndeaproape de Sibiu, dar Braşovul a fost înainte şi mai ales din punct de vedere economic şi comercial." Aristotel Căncescu, preşedintele CJ Braşov

Comentarii

Ultimă oră