Sari la conținut
deutschland-ber-alles

Germania a cucerit cupa mondială după ce a învins Argentina, după prelungiri cu scorul de 1-0.

Reprezentativa Germaniei a câştigat Cupa Mondială pentru a patra oară în istorie, în urma victoriei de duminică, de pe arena Maracana din Rio de Janeiro, obţinută după prelungiri, scor 1-0, în faţa selecţionatei Argentinei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Mario Gotze, în minutul 113, după o pasă de la Andre Schurrle. În minutul 30, Gonzalo Higuain a marcat pentru Argentina, însă golul nu a fost validat pe motiv de ofsaid. În minutul 45+1, Howedes a trimis mingea în bară, aceasta fiind cea mai mare ocazie a nemților. La încălzire, mijlocaşul Sami Khedira s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Christoph Kramer. În minutul 31, Kramer a fost lovit cu umărul de Garay, fiind înlocuit câteva minute mai târziu de Schurrle. Germania este prima echipă europeană care se impune pe tărâm american, fiind pentru a treia oară consecutiv când titlul mondial este câştigat de o selecţionată din Europa. Germania a mai câştigat titlul mondial în 1954, 1974 şi 1990. Jucătorii germani au primit mai întâi medaliile de campioni mondiali de la secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, şi de la preşedintele UEFA, Michel Platini. Ultimii care au intrat în posesia medaliilor au fost selecţionerul Joachim Low şi secundul Hans Flick. Fotbaliştii germani au arătat apoi trofeul fanilor, într-o tribună special amenajată pe Maracana. Festivitatea s-a încheiat cu un foc de artificii. Germanul Mario Gotze a fost desemnat jucătorul finalei Cupei Mondiale, câştigate de Germania în faţa Argentinei, scor 1-0, după prelungiri. Gotze a jucat 32 de minute, a reuşit 11 pase şi a fost marcatorul unicului gol al meciului, în minutul 113.

Tristețe în Argentina. Tristeţea a invadat Argentina după înfrângerea în finala Cupei Mondiale. Unii fani au plâns, dar alţii i-au aplaudat pe vicecampionii mondiali.„Nu am avut noroc, dar au dat totul pe teren şi acum suntem vicecampioni", a declarat o argentiniancă de 31 de ani, care a urmărit meciul în centrul oraşului Buenos Aires.  „Este foarte greu, credeam că voi vedea pentru prima oară Argentina campioană mondială", a afirmat în lacrimi Martin Ramirez, în vârstă de 20 de ani, care nu era născut când Diego Maradona a adus al doilea titlu mondial Argentinei, în 1986. La finalul meciului, cei 50.000 de fani adunaţi în piaţa San Martin i-au aplaudat pe Messi şi coechipierii săi. „Brazilia, spune-mi ce simţi", cântau suporterii, mulţumiţi că au realizat un parcurs mai bun ca ţara-gazdă, rivala de o viaţă, eliminată în semifinale de Germania.

James Rodriguez a câștigat titlul de golgheter. Atacantul columbian James Rodriguez este golgheterul Cupei Mondiale, cu şase reuşite. Laureatul de acum patru ani, din Africa de Sud, germanul Thomas Muller, a terminat competiția pe poziția secundă cu cinci goluri înscrise. Patru goluri au marcat: argentinianul Messi, olandezul Van Persie și brazilianul Neymar iar francezul Benzema, neamțul Schurle, ecuadorianul Valencia, olandezul Robben și elvețianul Shaqiri au încheiat competiția brazilianaă cu câte trei goluri marcate.

Messi e „balonul de aur” de la Mondial. Atacantul argentinian Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale, trofeul fiind decernat, duminică seară, pe arena Maracana, după finala Germania - Argentina, scor 1-0.Ceilaţi nominalizaţi au fost: Angel Di Maria (Argentina), Javier Mascherano (Argentina), Mats Hummels (Germania), Tony Kroos (Germania), Philipp Lahm (Germania), Thomas Müller (Germania), Neymar (Brazilia), Arjen Robben (Olanda) şi James Rodriguez (Columbia). Titlul de cel mai bun jucător al Cupei Mondiale este decernat de reprezentanţi ai presei şi grupul de studiu tehnic al FIFA. În 2010, titlul a fost câştigat de  uruguayanul Diego Forlan.

Neuer e cel mai bun portar. Portarul Germaniei, Manuel Neuer, a fost desemnat cel mai bun goalkeeper al Cupei Mondiale din Brazilia, duminică seară, după finala cu Argentina, câştigată de Germania, scor 1-0. Ceilalţi nominalizaţi au fost Sergio Romero, portarul Argentinei şi Keylor Navas goalkeeperul primei reprezentative din Costa Rica. În 2010, cel mai bun portar a fost spaniolul Iker Casillas.

Columbia a luat premiul fair-play. Reprezentativa Columbiei a câştigat premiul fair-play la Cupa Mondială din Brazilia, încheiată cu victoria Germaniei, scor 1-0, în faţa Argentinei.Echipa Columbiei a acces la Cupa Mondială până în sferturile de finală, fază în care a fost învinsă de Brazilia, scor 2-1. Acest premiu este acordat echipei care primeşte cele mai puţine cartonaşe şi se iau în considerare doar formaţiile care ajung în optimi. În 2010, acest premiu a revenit Spaniei.

Comentarii

Ultimă oră