Sari la conținut

Deţinuţii din România, pe scenă! Aseară a fost rândul celor de la Penitenciarul Codlea

detinutii-din-romania-pe-scena-aseara-a-fost-randul-celor-de-la-penitenciarul-codlea

Administrația Națională a Penitenciarelor organizează cea de-a V-a ediție a Festivalului de Teatru pentru Deținuți. Evenimentul se desfășoară în perioada 19-20 noiembrie 2013, la Teatrul Constantin Nottara - București, instituție teatrală parteneră care a găzduit cu generozitate toate edițiile anterioare ale festivalului.

Aseară trupa de teatru a Penitenciarului Codlea compusă din noua persoane private de libertate clasificate în regim deschis și semideschis, a oferit reprezentația piesei ,,Fundația' de Buero Vallejo. Este a cincea piesă de teatru pusă în scenă sub îndrumarea domnului Gabriel Costea, actor la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov, după piesele „Colonelul și păsările” de Hristo Boicev în 2009, „Ciclopul” de Euripide în 2010, „Soldatul Svejk” de Jaroslaw Hasek în 2011 și ,,D'ale Caragialelui” în 2012.

Piesele de teatru Familia Adams, Fundația, Biloxi Blues, Alchimia, Confesiuni, Macbeth - puse în scenă de penitenciarele Arad, Codlea, Baia Mare, Brăila, Jilava și Rahova - au fost selecționate dintr-un număr de 20 de piese de teatru și vor fi interpretate de către 60 de deținuți - actori. Festivalul de Teatru pentru Deținuți este un eveniment unic în Europa și se constituie într-o amplă mișcare de reconsiderare a relației penitenciarului cu societatea în procesul de reintegrare socială a foștilor deținuți. Evenimentul, organizat și coordonat de către Direcția Reintegrare Socială din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, a beneficiat de susținere financiară din partea Înfrățirea Sfânta Xenia-Salonic și Global Commercium Development.

Comentarii

Ultimă oră