Sari la conținut

Desenele animate prind forme la Braşov (Galerie FOTO)

desenele-animate-prind-forme-la-brasov-galerie-foto-

Personajele din desenele animate renumite devin reale, la Braşov. Acestea iau viaţă foarte simplu, cu ajutorul croşetei şi aţei. Cea care pune suflet în realizarea lor este Simona Red, o economistă, care şi-a descoperit această pasiune în urmă cu 5 ani şi care a creat în toată această perioadă sute de personaje şi sute de păpuşi. Am fost în atelierul ei din Braşov, acolo unde ne-au aşteaptat  păpuşi simpatice, colorate şi numai bune de a deveni adevărate prietene pentru cei mici. Păpuşile croşetate fac parte acum din viaţa Simonei Red. Braşoveanca a învăţat acest meşteşug la vârsta de 10 ani. Chiar dacă meseria ei de bază este cea de economistă, tânăra alocă mult timp croşetatului. Acum a prins mai multă experienţă şi face cu plăcere tot felul de feţe vesele cu ochi mari şi expresivi.„ În fiecare jucărie de-a mea las câte un pic din sufeltul meu şi le însufleţesc, ca atunci când ajung la copilaşi  să se bucure de sufletul meu, care e încă de copil”, a spus Simona Red.

  • Tehnica „picioruşului scurt”

Jucăriile sunt realizate prin tehnica picioruşului scurt şi se lucrează circular, spune Simona. Apoi, la final piesele se cos. O păpuşă poate fi gata fie în 3 ore, fie în 24, în funcţie de mărimea jucăriei. Personajele din desenele animate renumite prind şi ele forme în mâinile Simonei Red.

„Cred că mi-au plăcut mult desenele animate şi aş fi vrut în copilărie să le scot din televizor. Cred că de aceea le creez acum”, a completat Simona Red. Sutele de păpuşi poartă cu ele părţi din sufletul Simonei, iar acesta renaşte de fiecare dată când o jucărie ajunge la un copil cuminte.

Comentarii

Ultimă oră