Sari la conținut

Descoperire incredibilă: este mai veche decât piramidele din Egipt

descoperire-incredibila-este-mai-veche-decat-piramidele-din-egipt

Un monument impresionant care masoara 150 de metri in lungime a fost descoperit in Israel, la 13 kilometri de Marea Galileii.

Structura, care a fost construita in urma cu aproximativ 5.000 de ani, este probabil mai veche decat piramidele din Egipt, care au in jur de 4.480 de ani.

Monumentul din piatra are forma unei semiluni, iar volumul sau este unul imens, de circa 14.000 de metri cubi, potrivit Live Science.

Ceramica descoperita la baza structurii indica faptul ca monumentul dateaza din perioada cuprinsa intre anii 3050 i.Hr. si 2650 i.Hr, ceea ce inseamna ca este mai vechi decat piramidele din Egipt. Mai mult, acesta este construit cu mult inaintea monumentului neolitic de la Stonehenge din Marea Britanie.

Arheologii au crezut initial ca structura facea parte dintr-un zid, dar cercetarile efectuate recent de Ido Wachtel, un doctorand la Universitatea Ebraica din Ierusalim, au scos la iveala faptul ca nu exista niciun oras langa aceasta si ca, de fapt, este un monument.

"Structura in forma de semiluna s-a remarcat in peisajul zonei. Forma ar fi putut avea o importanta simbolica, semiluna fiind un simbol al unui zeu din vechea Mesopotamie numit Sin", a spus Ido Wachtel.

Comentarii

Ultimă oră