Sari la conținut

Deschidere de stagiune la Teatrul „Sică Alexandrescu”

deschidere-de-stagiune-la-teatrul-sica-alexandrescu-

Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov îi invită pe brașoveni și pe turiști la deschiderea noii stagiuni de spectacole.

În această toamnă, teatrul braşovean a pregătit pentru lansarea stagiunii 2018-2019 un dublu eveniment plin de umor.

Astfel, iubitorii de teatru sunt aşteptaţi în Sala Mare, în data de 8 septembrie 2018, la ora 19,00, să se bucure de una din piesele de mare succes ale acestui an, capodopera „Mincinosul”, de Carlo Goldoni, în regia lui Vasile Nedelcu.

O piesă cu un mare succes la public, o capodopera a genului, „Mincinosul” îmbină scenele de antologie cu intriga condusă cu abilitate și comicul debordant. Dragoste, poezie, dramă... toate într-o piesă!


    Distribuție: Gabriel Costea, Mihai Bica, Marius Cisar, Anca Florea, Claudia Suliman, Iulia Popescu, Gabriel Spahiu, Vlad Jipa, Vlad Pavel, Demis Muraru, Relu Sirițeanu.

Apoi, cea dintâi premieră a stagiunii, piesa „Grădinile groazei” de Daniel Call, în regia lui Dan Vasile, va fi prezentată publicului în data de 9 septembrie 2018, la ora 19, în Sala Studio „Stela Popescu”. Piesa reprezintă o meditație intensă, comico-dramatică, cu accente absurde, asupra refuzului comunicării și a acceptării celui de lângă noi, prinzând viață într-un spectaol cotropitor, viu, cu un umor contagios.

Distribuție: Anca Florea, Vlad Jipa, Mirela Borș, Relu Sirițeanu.

Odată cu începerea noii stagiuni au intrat în linie dreaptă şi pregătirile pentru cea de-a 29-a ediţie a Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană, cel mai important eveniment cultural al anului organizat de Teatrul „Sică Alexandrescu”, care va reuni în acest an trupe din România, Ungaria, Grecia, Republica Moldova, Anglia.

Pentru că se dorește să îi fie oferit publicului condiţii din ce în ce mai bune, în vara care a trecut la Teatrul „Sică Alexandrescu” au avut loc lucrări de modernizare: refacerea scărilor de la intrarea principală, modernizarea liftului pentru accesul la Sala Studio, îmbunătăţirea sistemului electric al scenei şi recondiționarea spațiului de joc (pardoseala de lemn acoperită cu un strat nou de vopsea), adecvat actului artistic în Sala Mare a Teatrului Sică Alexandrescu.

Comentarii

Ultimă oră