Sari la conținut
derby-la-brasov

Echipa de handbal feminin, Corona Braşov întâlneşte marţi de la ora 18.00 formaţia HCM Roman, în etapa a 10-a din Liga Naţională.


Handbalistele de la Corona Braşov joacă în faţa propriilor suporteri împotriva fetelor de la Roman. Ţăcălie şi compania sunt pe locul secund în clasamentul Ligii Naţionale, cu 22 de puncte adunate, în timp ce adversarele de la Roman ocupă poziţia a treia a ierarhiei, la trei puncte în spatele braşovencelor. Lideră este formaţia HCM Baia Mare, care are 24 de puncte. Fanii care vor să asiste la partida care se va disputa la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi” sunt nevoiţi să scoată din buzunar 10 lei pentru un tichet la tribuna mare şi 15 lei pentru un tichet la tribuna mică. După remiza de la Bucureşti cu CSM, fetele antrenate de Bogdan Burcea şi Vasile Curiţeanu îşi doresc să câştige toate punctele puse în joc la partida cu HCM Roman şi să se distanţeze astfel de moldovence în ierarhia Ligii Naţionale.
Crede în forţa grupului. Chiar dacă este conştientă că partida cu HCM Roman nu va fi una uşoară, Aurelia Brădeanu crede că Braşovul poate învinge formaţia moldoveană şi poate să ţină pasul cu liderul din Baia Mare. „Ne aşteaptă un meci foarte important. După meciul de la Bucureşti, trebuie să ne ridicăm un pic moralul. Nu o să fie un meci uşor. Romanul vine la Braşov să-şi demonstreze valoarea, dar consider că dacă echipa o să-şi facă bine treaba nu o să avem probleme şi vom reuşi să câştigăm toate punctele puse în joc. Sperăm să jucăm din ce în ce mai bine şi să demonstrăm că avem valoare. După maniera de arbitraj de la Bucureşti, suntem conştiente că de acum înainte ne vor aştepta foarte multe meciuri de acest gen. Numai prin forţa grupului putem trece peste astfel de situaţii. Până la urmă, dacă ai valoare şi faci mai puţine greşeli, poţi să ieşi învingător”, a spus Aurelia Brădeanu, cea mai bună jucătoare de handbal din România în 2013.
Ştie slăbiciunile moldovencelor. Tehnicianul Coronei, Bogdan Burcea, ştie care sunt punctele slabe ale echipei din Roman şi îşi doreşte să câştige meciul.  „Meciul cu Romanul este un debut în acest an pe teren propriu şi trebuie să câştigăm. Romanul are în componenţă câteva jucătoare cu experienţă care formează un grup solid, dar nu au o bancă foarte lungă şi vom încerca să speculăm acest lucru. Pentru mine este important ca echipa să arate aceaşi încredere ca până acum. Consider că ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti a fost un accident şi am încredere în fete şi aştept ca de la meci la meci, de la etapă la etapă, să evoluăm din ce în ce mai bine. Atmosfera este foarte bună. Nu ne preocupă ce a fost, ne gândim doar la meciul următor şi consider că la experienţa acestei echipe, un asemenea meci ca cel de la Bucureşti ne poate demoraliza. Mă bazez foarte mult pe valoarea echipei, pe încrederea pe care a dobândit-o şi trebuie să fim conştienţi în fiecare clipă de ceea ce reprezentăm noi ca echipă şi ele ca valoare individuală pentru campionatul feminin românesc. Noi trebuie să ne facem treaba şi se ne vedem de jocul nostru pentru că nu ştiu câte echipe ne pot pune piedici, în special pe terenul nostru”, a spus Bogdan Burcea.
Felicitări pentru Brădeanu. Handbalista echipei Corona Braşov, Aurelia Brădeanu, a fost desemnată cea mai bună jucătoare din România în anul 2013, de comisia tehnică a Federaţiei Române de Handbal. Aurelia Brădeanu a câştigat în acest sezon campionatul în România alături de Oltchim Râmnicu Vâlcea, a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor tot cu formaţia vâlceană, iar din vară a îmbrăcat tricoul Coronei Braşov. „Doresc să o felicit pe Aurelia Brădeanu pentru tot ce a făcut până acum pentru handbalul românesc. Titlul care i s-a conferit este pe deplin meritat. Ea este jucătoarea numărul unu din România în acest moment, a fost şi în anii trecuţi şi suntem foarte fericiţi să o avem în preajma noastră”, a spus tehnicianul Coronei, Bogdan Burcea.  

Comentarii

Ultimă oră