Sari la conținut

Depresia şi stresul au fost detronate! Care e boala secolului?

depresia-si-stresul-au-fost-detronate-care-e-boala-secolului

Dacă până de curând credeam că stresul şi depresia ar putea fi numite bolile secolului, mai nou s-a descoperit că durerile de spate afectează tot mai mulţi oameni, motiv pentru care durerea de spate poate fi numită, fără doar şi poate, boala secolului.

Durerile de spate au nenumărate cauze. Şi, chiar dacă nu ne place, suntem responsabili de majoritatea dintre ele. În primul rând postura. Când stăm la calculator, o poziţie greşită poate să ne dea dureri de coloană. Al doilea element, noaptea când dormim, salteaua dacă este o saltea de calitate proastă, veche, cu denivelări, dimineaţa ne vom trezi cu dureri de spate.

Oricine s-a confruntat, de-a lungul vieţii, măcar o dată, cu durerile de spate. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, între 70% şi 85% din populaţia globului a experimentat un episod dureros, mai lung de cinci zile.

Astfel, durerea de spate (lombalgia) reprezintă a doua cauză de prezentare la medic, după răceală şi gripă. În ţara noastră, durerea de spate este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate raportate în rândul persoanelor active. Aproximativ 42% dintre angajaţii români suferă cel puţin o dată pe an din cauza durerii de spate.

Numărul persoanelor care suferă de dureri de spate a crescut simţitor, mai ales la cei cu vârste între 30 şi 50 de ani.

Comentarii

Ultimă oră