Sari la conținut

Demersuri pentru evitarea inundațiilor în municipiu

demersuri-pentru-evitarea-inundatiilor-in-municipiu

Pentru că la fiecare ploaie mai serioasă, anumite zone din Brașov devin impracticabile, reprezentanții autorităților locale vor să rezolve această problemă cât mai repede posibil. Printre zonele care se inundă aproape de fiecare dată se numără cea de la Făget și Stadionul Tineretului. Municipalitatea vrea acum să curețe canalele colectoare și să repare defecțiunile acolo unde este necesar.
Pe lângă intersecţia de la Gara CFR, zona Stadionului Tineretului este una în care, atunci când plouă mai puternic, se inundă străzile, iar circulaţia maşinilor şi a pietonilor devine aproape imposibilă. Apele din această zonă sunt preluate de Canalul Timiş şi Canalul Graft, cele două unindu-se pe strada Borzeşti, după calea ferată Braşov - Făgăraş. Ulterior, acest canal ajunge la pârâul Ghimbăşel. Atunci când sunt precipitaţii puternice, cele două canale refulează, inundând astfel străzile din zona Stadionului Tineretului. Reprezentanţii municipalităţii braşovene au anunţat că, împreună cu reprezentanţii Companiei Apa, analizează mai multe soluţii de îmbunătăţire a sistemului de colectare a acestor ape.

Una dintre variantele luate în calcul este realizarea unor amenajări similare celor din zona Maternităţii, unde există un sistem de colectare pe toată suprafaţa carosabilă, de la un trotuar la celălalt.

Comentarii

Ultimă oră