Sari la conținut

Delecour, liderul Raliului Brasov dupa prima zi

delecour-liderul-raliului-brasov-dupa-prima-zi

Francois Delecour, castigatorul ultimelor doua sezoane ale Campionatului National de Raliuri Dunlop, a inceput in forta si acest an competitional. La volanul unui Peugeot 207 S2000, pilotul francez ocupa prima pozitie in clasamentul provizoriu al Tess Rally Romtelecom dupa prima zi de concurs. Victoriile celor cinci probe speciale desfasurate vineri s-au impartit intre Delecour si Marco Tempestini (Ford Fiesta R5), acesta din urma fiind cel mai rapid pe PS2 - Rasnov si pe Romtelecom Rally Show, superspeciala din centrul Brasovului, potrivit unui comunicat de presa transmis de organizatori.

Dupa PS2, Marco Tempestini a trecut pe prima pozitie a clasamentului general insa pe ultimele trei probe de vineri, toate desfasurate la lumina farurilor, a pierdut avansul castigat initial. Liderul Napoca Rally Academy va incepea a doua zi de concurs cu un handicap de 8.9 secunde in urma campionului Delecour. A treia pozitie este cea mai disputata in acest moment, Dan Girtofan (Skoda Fabia S2000) avand un avans de 2.8 secunde in fata lui Bogdan Marisca (Subaru Impreza R4) si de 4.8 secunde in fata lui Gergo Szabo (Mitsubishi Lancer EVO X R4). Nici pozitiile 6 si 7 nu se afla foarte departe de lupta pentru podium. Edwin Keleti, cu noul sau Ford Fiesta R5, este peste noapte la 10 secunde de locul trei iar Simone Tempestini (Peugeot 207 S2000) la 4.3 secunde in urma lui Keleti. Unul dintre favoritii la victorie , David Botka, a fost nevoit sa abandoneze inainte de a lua startul pe prima speciala, din cauza unor probleme tehnice.

Manu Mihalache a dominat pana acum clasa 3, castigand toate cele 5 speciale programate vineri. Pilotul brasovean are peste noapte un avans mai mare de un minut in fata lui Horatiu Savu, ambii concurand pe acelasi model, Mitsubishi Lancer EVO IX. Inainte de ziua finala, Adrian Raspopa este liderul clasei 5. Pilotul onestean are aproape 20 de secunde in fata lui Vali Porcisteanu. Raul Badiu sta aproape de Porcisteanu, la 2.8 secunde. Florin Tincescu, un alt pilot cu pretentii in aceatsa categorie, a iesit in decor pe PS2, fiind nevoit sa abandoneze.

Csongor Szabo a fost cel mai rapid pilot al zilei in cadrul clasei 9. Acesta este urmat de Adrian Grigore si de Sebastian Gioarsa. La clasa 11, Sorin Badea a castigat 4 din cele 5 probe disputate pana acum. Noua clasa a masinilor istorice este condusa de Gunther Graef, la aproape 3 minute in fata urmatorului clasat.

Un lucru imbucurator pentru prima zi a Tess Rally Romtelecom o reprezinta prezenta marea a fanilor pe margina probelor, in special pe cele disputate noaptea. Pe echipajele ramase in concurs ii asteapta in ziua finala parcurgerea a inca sase probe speciale, cu doua urcari pe Drumul Poienii, doua treceri pe Paraul Rece si parcurgerea in ambele sensuri a celei mai lungi probe (Babarunca/Cheia), cu o lungime de 27,67 km.

Program ziua finala:

Sâmbătă 22.03.2014

09:16 - PS6 Poiana 1

09:49 - PS7 Râsnov - Pârâul Rece 1

12:07 - PS8 Babarunca

14:35 - PS9 Cheia

16:27 - PS10 Poiana 2

17:12 - PS11 Râsnov - Pârâul Rece 2

20:00 - Festivitate de premiere

Comentarii

Ultimă oră