Sari la conținut

Deficit de personal de mai bine de 20%, la Direcţia Copilului Braşov

Peste două sute de angajaţi de la Direcţia pentru Protecţia Copilului au demisionat. Instituţia are acum un deficit de personal de mai bine de 20% din necesarul minim, stabilit prin lege. În aceste condiţii nu mai are cine să aibă grijă de copiii instituţionalizaţi, mai ales că acest serviciu constă în supraveghere 24 de ore din 24.
Situaţia este extrem de dificilă în sistemul de protecţie a copiilor abandonaţi, mai ales că numărul acestora este în creştere. Din ce în ce mai multe familii sărace nu mai au cu ce îşi hrăni şi îngriji copiii, motiv pentru care îi părăsesc în maternitate, încă de la naştere. Şeful judeţului, Aristotel Căncescu, este de părere că falimentul generalizat al asistenţei sociale este dat de guvernarea pedelistă, şi în special de finanţistul braşovean Gheorghe Ialomiţianu.
Atunci când banii de la guvernul Boc ajungeau la Brasov la grămadă,  o parte ajungeau pentru Protectia copilului şi Asistenţa socială, Direcţia care avea până nu de mult aproximativ 1100 de angajaţi, din care acum au mai rămas doar 850 de salariati."Salariile sunt extraordinar de mici. Oamenii nu se mai descurcă cu salarii de 600 de lei  şi să muncească extraordinar de mult. Cea mai dificilă situaţie o avem pe linia asistenţilor maternali profesionişti. Care au tot plecat şi acum suntem într-o fază dificilă, sunt copii în maternitate, şi vor mai veni  pentru că abandonul este în creştere,  pe care nu mai avem unde să-i ducem” a declarat Virginia Martin, director general la Direcţia Copilului Braşov.
Copiii au devenit o povară prea grea pentru asistenţii maternali. Indemnizaţia unui asistent maternal a scăzut in 2010 de la 800 la 600 de lei. Acum sunt mari probleme în aceste familii din cauză că nivelul de trai a scăzut dramatic. Întreţinerea unei familii costă foarte mult, iar statul reprezentat de PDLişti nu este interesat de copiii abandonaţi.   A.L.

Comentarii

Ultimă oră