Sari la conținut
de-vizitat-la-muzeele-brasovene

În această perioadă la muzeele braşovene puteţi vizita următoarele expoziţii.


Muzeul de Artă Braşov găzduieşte expoziţia Artă şi istorie în colecţia Muzeului de Artă Braşov. Expoziţia „Artă şi istorie în colecţia Muzeului de Artă Braşov” prezintă modul în care evenimentele şi personalităţile istorice s-au reflectat în creaţia artistică, de la pictorii revoluţionari activi la 1848 până la artiştii din perioada postbelică. Sunt expuse lucrări de Constantin Daniel Rosenthal, Mişu Popp, Coca Romano, Eftimie Modâlcă, Ortwin Weiss, Helmut Arz etc.


La Muzeul de Etnografie este deshisă expoziţia temporară Broderie săsească transilvăneană din colecţia lui Szöcs Karoly. Sunt expuse broderii artistice săseşti care au făcut parte din structura interiorului de locuit dar şi piese de costum purtate de săsoaicele din zona de sud-est a Transilvaniei. Tot la Muzeul de Etnografie Braşov mai este deschis până în weekend şi „Târgul de Crăciun”.


Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului găzduieste expoziţia temporară: Recuperări, Restituiri, Restaurări. Expoziţia prezintă etapele restaurării obiectelor, fişe şi fotografii selectate din documentaţia de restaurare, de mare interes pentru cei ­dornici să vadă cum lupta împotriva urmelor timpului salvează ce mai poate fi salvat şi chiar recuperează o parte din frumuseţea de odinioară a obiectelor.


La Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov puteţi vizita Expoziţia temporară: Fotografia între album de familie şi document istoric. Expoziţia cuprinde peste 100 de fotografii de epocă, cărţi poştale ilustrate, albume foto şi fotografii stereoscopice din Arhiva Mureşenilor, totodată sunt expuse aparate de fotografiat de epocă din colecţia muzeului şi a 10 colecţionari braşoveni. Expoziţia conţine elemente de interactivitate.

Comentarii

Ultimă oră