Sari la conținut

De sâmbătă și Braşovul are Serviciu Voluntar de Ambulanţă!

de-sambata-si-brasovul-are-serviciul-voluntar-de-ambulanta

În Moldova funcţionează primele asemenea servicii, pentru 2020 fiind planificată extinderea în Transilvania

La Braşov s-a intenţionat crearea unui Serviciu Voluntar de Ambulanţă. Potrivit celor de la Direcţia de Sănătate Publică Braşov, titulatura este pretenţioasă, deoarece voluntarii vor oferi servicii de prim ajutor premedical.


    Iniţiativa pare una binevenită şi funcţionează deja la Iaşi, Paşcani şi Bacău, iar cei din Moldova care au înfiinţat primele asemenea servicii şi-au propus să ajungă anul acesta şi în trei dintre principalele oraşe din Transilvania: Cluj, Târgu Mureş şi Braşov.


   Marius Benchea, ieşeanul care a venit cu această idee, spune că îşi doreşte ca în viitor să poată asigura transportul copiilor care necesită dializă de acasă la spital şi înapoi.


    Deocamdată, la Braşov s-a intenţionat crearea unei echipe, care să poată oferi primul ajutor premedical până la sosirea echipajelor medicale, iar acest serviuciu a început deja să funcționeze de la sfârșitul săptămânii trecute. Lista voluntarilor gata să dea ajutor rămâne însă deschisă!

Cei care vor să îşi ajute semenii pot obţine mai multe informaţii de pe pagina de facebook a Serviciului Voluntar de Ambulanţă Braşov (https://www.facebook.com/SVABrasov/ ).

Comentarii

Ultimă oră