Sari la conținut
de-randul-pastilor-o-expozitie-inedita

Atmosfera sărbătorilor pascale s-a îmbogățit prin eforturile profesioniștilor de la Muzeul Național al Țăranului Român din București și de la Muzeul de Etnografie Brașov, care au lucrat împreună să realizeze cea mai frumoasă expoziție ”De rândul Paștilor”, care poate fi admirată la Muzeul Național al Țăranului Român, sala ”Tancred Bănățeanu”.

Cele două instituții vă propun un dialog care se împletește între Oul Pascal, respectiv 60 de icoane interpretate pe ouă de struț realizate de dr. Mariana Andone-Rotaru, și icoanele pictate pe sticlă. Icoanele unicat reinterpretate pe ouă de struț sunt inspirate după vechi izvoade transilvănene pictate pe sticlă.

Acestea au fost ”transcrise” cu ceară și băi succesive de culoare pe coaja de ou. Pentru realizarea lor s-a apelat la piesele de patrimoniu păstrate în diferite colecții muzeale sau colecții private, provenind din: Nicula, așa numitele de Iernuțeni (reatribuite Nicula), Nordul Transilvaniei; Șcheii Brașovului; Făgăraș/Țara Oltului, Savu Moga, Matei Țâmforea, Petru Tămaș, Ana Deji.

Expoziţia va putea fi vizitată până la 9 mai 2021, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.

Prețul biletelor: adulți - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor - 2 lei. Biletele pot fi achiziționate și online

Comentarii

Ultimă oră