Sari la conținut

De la 1 octombrie încep înscrierile pentru Loteria Vizelor 2016

de-la-1-octombrie-incep-inscrierile-pentru-loteria-vizelor-2016

Vești bune pentru cei care doresc să emigreze în America! Ambasada SUA a anunţat că programul ”Loteria Vizelor” (Diversity Visa) 2016, începe la 1 octombrie. România face parte din țările participante la acest program, prin care SUA pune la dispoziție vize de rezindență permanente, scrie click.ro. Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii anunță că participanţii care sunt selecţionaţi prin loterie (“selectees”) trebuie să îndeplinească cerinţe simple, dar stricte, pentru a se putea califica pentru o viză Diversity Visa (DV). Persoanele selecţionate sunt alese printr-o tragere la sorţi aleatorie făcută de un computer. Vizele DV sunt distribuite pe şase regiuni geografice şi nici o ţară nu poate primi într-un an mai mult de şapte la sută din numărul total de vize DV disponibile în fiecare an.

România este una dintre țările participante.

Fiecare solicitant trebuie să îndeplinească cerinţa programului DV de educaţie/experienţă în muncă având fie:

· diplomă de bacalaureat sau echivalentul educaţiei liceale în S.U.A., definit ca absolvirea a 12 clase elementare şi secundare;

SAU

· doi ani de experienţă în muncă în ultimii cinci ani într-o ocupaţie care presupune cel puţin doi ani de pregătire profesională sau experienţă pentru a profesa. Pentru a determina calificarea pe baza experienţei în muncă se va folosi baza de date O*Net Online a Departamentului Muncii al S.U.A.

CITEȘTE MAI MULTE PE: click.ro

Comentarii

Ultimă oră