Sari la conținut

Alimentele pe care obişnuiai să le consideri aparent inofensive şi poate sănătoase se pot constitui o ameninţare pentru sănătate.
Printre acestea se numără şi banala gelatină. Astfel, delicioasele jeleuri care fac deliciul copiilor se obţin din pielea unor animale, fiind un derivat al colagenului.
Mai mult, gelatina este folosită ca agent de îngroşare şi se găseşte în majoritatea dulciurilor, mezelurilor şi chiar în iaurt şi anumite tipuri de cereale. Consumată în cantităţi mari, gelatina poate aduce prejudicii sănătăţii organismului.
Unul dintre E-uri, 485,  este obţinut din sub-produse animale, cum sunt oasele şi pielea. Poate fi obţinută de la toate speciile de animale. Este folosit ca agent de îngroşare şi gelificare. E 441 nu poate fi folosit de către vegani şi vegetarieni.
Folosirea de către unele grupuri religioase cum sunt musulmanii şi evreii este interzisă datorită originii produsului. Din păcate, informaţii asupra originii nu pot fi obţinute decât de la producător. Gelatina specială halal este obţinută din sub-produse de vită.

Comentarii

Ultimă oră