Sari la conținut
de-ce-sa-votam-un-primar-ecologist

Este întrebarea pe care am auzit-o cel mai des în ultimele săptămâni, de la oamenii cu care ne-am întâlnit și care s-au declarat scârbiți de clasa politică românească, în întregul ei. Nu, oamenii nu aveau nimic cu ecologiștii. Dimpotrivă, se pare că PER este singurul partid care nu i-a dezamăgit. Oamenii erau supărați pe toți politicienii, pentru că toți, fără excepție, i-au păcălit, i-au folosit și i-au abandonat, amintindu-și de ei doar înainte de vreun scrutin. Orice scrutin.

De ce să votăm un primar ecologist? Pentru că, în cazul Brașovului, este singurul candidat căruia nu i se poate reproșa că și-ar fi amintit de brașoveni doar în campaniile electorale. Candidatul PER este jurnalista Mariana Sebeni-Comșa, corespondent pentru BBC, Radio România, TVR sau Evenimentul Zilei din 1993 și până azi, ani în care a semnalat paragina în care a fost lăsată de autorități Prima Școală Românească, neregulile de la Tetkron, corupția de la nivelul Primăriei sau Consiliului Județean Brașov, conduse de oameni politici care azi sunt în campanie electorală pentru noi mandate, defrișările abuzive din oraș și județ, lipsa siguranței pe străzi etc. De ce să votăm candidatul ecologist? Pentru că este singurul care a demonstrat că-i pasă. Consilierii locali de astăzi, mulți dintre ei candidați la funcția de primar al Brașovului, aveau responsabilitatea de a rezolva problemele orașului și nu au făcut-o. Candidatul PER le-a semnalat pe toate. Ce au făcut ei? Au tergiversat lucrurile și au ascuns problemele sub preș până în momentul în care, de exemplu, brașovenii au rămas fără apă caldă. Și acum suferim cu toții. Răspunderea este 100% a actualilor membri ai Consiliului Local și a conducerii Primăriei, care au administrat prost acest serviciu public de termoficare. PER a semnalat încă de acum 2 ani neregulile de la Tetkron, însă, în lipsa pârghiilor, nu a găsit interlocutori nici la Primărie, nici la Consiliul Local. Pentru ca acum, când 10.700 de locuințe au rămas fără apă caldă, toți cei care au încurajat cheltuirea banului public pentru acoperirea pierderilor unei societăți prost condusă să se declare mirați de această situație și să ne ceară votul pentru încă 4 ani de mandat în fruntea Primăriei.

De ce să votăm un primar ecologist? Pentru că este singurul partid de bun simț, fără interese meschine și fără a fi implicat în mafia pădurilor, în mafia imobiliară și în cea industrială. De ce să votăm un primar ecologist? Pentru că Brașovul are nevoie de oameni cu experiență în management performant,  neabonați la banul public, fără datorii politice la nimeni, care să se preocupe constant de nivelul de trai al brașovenilor. Brașovul a rămas cu mult în urma altor mari municipii, precum Timișoara, Iași sau Cluj în ceea ce privește nivelul de trai, iar principala cauză o reprezintă dezinteresul autorităților pentru viața brașovenilor.

De ce să votăm un primar ecologist? Pentru că Brașovul, care se dorea Capitală Verde, a ajuns unul dintre cele mai poluate orașe din țară. Și pentru că încă se construiește fără a se ține cont de zonele verzi din jurul construcțiilor, uitându-se de spațiul vital pentru cetățeni. Pentru că prioritățile unui ecologist sunt, de fiecare dată, mediul, sănătatea și viitorul omului ca specie.

De ce să votăm un ecologist la Primăria Brașov? Pentru că avem cel mai bun și mai onest candidat. Nu e vinovat de dezastrul în care a ajuns orașul, de lipsa de confort din casele noastre lăsate fără apă caldă, sau a locurilor de muncă, pentru că nu a fost cercetat de procurorii DNA și nici nu va fi, pentru că un ecologist este permanent preocupat de ceilalți. Pentru că e nevoie de o ecologizare inclusiv la nivelul clasei politice. Și, nu în ultimul rând, pentru că brașoveanul și-a ales acest loc pentru a trăi și a-și întemeia o familie pentru că este iubitor de natură, de aer curat, de păduri, de izvoare, de liniște.

Biroul de Presă al PER Brașov

Comentarii

Ultimă oră