Sari la conținut

Dar din dar se face Rai! Fondatorul Facebook a donat 3 miliarde de dolari

dar-din-dar-se-face-rai-fondatorul-facebook-a-donat-3-miliarde-de-dolari

O lume fără boli este promisiunea făcută de fondatorul Facebook şi soţia sa, care au donat, în acest scop, 3 miliarde de dolari. Mark Zuckerberg şi Priscilla Chan au anunţat că suma va fi destinată cercetării, în aşa fel încât toate bolile din lume să fie, după caz, prevenite, tratate şi gestionate.

"Este un obiectiv ambiţios", a declarat Zuckerberg, cu prilejul unui eveniment la San Francisco, anunţând această nouă donaţie din partea Chan Zuckerberg Initiative, fundaţia înfiinţată împreună cu soţia sa, Priscilla Chan.

Mark Zuckerberg consideră că, având în vedere speranţa medie de viaţă, această donaţie va permite fundaţiei să aibă suficiente mijloace până la sfârşitul secolului pentru a descoperi tratamente împotriva tuturor bolilor, sau de a le gestiona pe cele care în prezent sunt mortale.

Priscilla Chan, care este de profesie medic, a declarat că acest lucru nu înseamnă că nu vor mai exista copii bolnavi, dar că numărul lor se va reduce. Această investiţie este un prim efort pe care cuplul Zuckerberg speră să fie "colectiv".

Ei îşi doresc crearea unui mare centru biologic la San Francisco, unde cercetători şi oameni de ştiinţă să lucreze la dezvoltarea de mijloace pentru a studia şi a înţelege mai bine bolile.

Comentarii

Ultimă oră