Sari la conținut

Cyberbullying-ul, o problemă pentru copiii din România

cyberbullyingul-o-problema-pentru-copiii-din-romania

Potrivit celor mai noi date privind cyberbullying-ul, procesate de Organizaţia Salvaţi Copiii, în România, aproape 70% dintre copii au fost martori ai hărţuirii în mediul on-line.

Astfel, instituția a lansat, la finalul săptămânii trecute, o extensie împotriva hărţuirii pe internet a copiilor.

Extensia, care poate fi găsită pe site-ul oradenet.ro/extensie, se instalează cu uşurinţă, scopul ei fiind de a detecta cuvintele agresive sau injurioase de pe orice website accesat cu ajutorul browserului web Google Chrome, inclusiv chat-urile asociate reţelelor sociale, şi de a suprascrie cuvintele negative cu mesaje educative, de respect şi toleranţă.

În altă ordine de idei, un alt studiu privind utilizarea Internetului, desfăşurat în 2015, indică faptul că peste 40% dintre părinţi menţionează expunerea la imagini şi cuvinte violente ca numărîndu-se printre riscurile întâmpinate în ultimul an de copiii lor pe internet.

Potrivit președintelui executiv al Organizației Salvați Copiii, Gabriela Alexandrescu, această extensie a fost lansată pentru a le oferi părinţilor o unealtă cu ajutorul căreia să îi protejeze pe copii de conţinutul negativ care se găseşte pe multe dintre website-urile, reţelele sociale sau grupurile de discuţii online.

Ea se adresează cu precădere părinţilor ai căror copii au vîrsta cuprinsă între 6 şi 12 ani şi reprezintă o soluţie tehnică ce permite navigarea celor mici fără riscul de a vedea sau a li se adresa cuvinte urîte.

O caracteristică importantă a extensiei #FărăUrăPeNet este aceea că în momentul în care copiii vor întâlni cuvinte sau expresii suprascrise, ei vor fi redirecţionaţi către website-ul oradenet.ro unde, într-o pagină dedicată combaterii cyberbullying-ului, vor afla informaţii importante despre cum pot reacţiona şi combate efectele nocive ale acestui fenomen.

Comentarii

Ultimă oră