Sari la conținut
cvartetul-gaudeamus-in-concert-la-patria

Marţi, 6 mai 2014, la ora 19.00 Cvartetul „Gaudeamus”  al Filarmonicii Braşov va sustine un recital la Sala muzicii de cameră, de la Patria.


Invitati:


CSIKY BOLDIZSÁR – pian
LAURA SCRIPCARU - mezzosoprană


Program:
W. A. Mozart - Cvartetul cu pian în sol minor
O. Respighi - Il Tramonto , Poemetto lirico


Cvartetul de coarde „Gaudeamus” a luat fiinţă în anul 1987 sub îndrumarea maestrului Dan Prelipcean, membru al renumitului cvartet „Voces”. Cvartetul „Gaudeamus” a apărut pentru prima dată la Braşov, în cadrul Festivalului muzicii de cameră, unde a obţinut Premiul I, ulterior toţi membrii rămânând angajaţi ai Filarmonicii din acelaşi oraş.
Cu un repertoriu impresionant, peste 150 de lucrări din creaţiile marilor compozitori ai lumii, Cvartetul a efectuat nenumărate turnee în ţară şi în străinătate. Palmaresul său include Premiul I la toate competiţiile de muzică de cameră din ţară, realizând înregistrări audio (pe cd), precum şi TV la TVR, RAI, Tv Rusia şi la Tv Moldova.

*****


Csíky Boldizsár a demonstrat, din copilărie, surprinzătoare calităţi muzicale. A absolvit la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, perfecţionându-se la cursuri de măiestrie în Germania şi la cursuri de vară în Franţa. Ca şi student, a câştigat cinci premii naţionale de interpretare pianistică., iar în anul 2000, după numeroase colaborări, aproximativ 40 de concerte pe an, directorul muzical al instituţiei Münchener Musikseminar (Germania) îi acordă titlul de solist permanent.
A susţinut concerte cu toate orchestrele simfonice din România şi a realizat mai multe înregistrări CD la radio şi TV. A fost invitat în repetate rânduri ca membru al juriului concursurilor internaţionale de pian, susţinând de asemenea cursuri de măiestrie în ţară şi în străinătate. Ca artist interpret, a susţinut peste 800 de recitaluri şi concerte în majoritatea centrelor muzicale ale ţării şi peste hotare.
În prezent ocupă funcţia de conferenţiar universitar dr. la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, studenţii clasei de pian fiind distinşi cu premii ale concursurilor din ţară şi din străinătate şi având o activitate concertistică şi pedagogică bogată.

*****
Preţul biletelor este de 20 lei, redus 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari, respectiv 10 lei.

****
Programul agenţiei de bilete de la sala "Patria":
- luni, miercuri 12-15;
- marţi, joi 16-18;
- cu o oră înainte de concert.
- NU SE FAC REZERVĂRI!

Comentarii

Ultimă oră