Sari la conținut

Curtea de Apel Braşov dă verdictul în cazul lui Mihai Tarbă

Agenţia Naţională de Integritate a decis că pedelistul Mihail Tarbă a încălcat legea, deţinând simultan trei funcţii publice. Acesta a fost consilier local la Braşov, director la Casa de Pensii şi inspector asistent în cadrul Primăriei Săcele. Oficialii Agenţiei Naţionale de Integritate au constatat starea de incompatibilitate şi au luat măsuri. Tarbă i-a dat în judecată, iar o instanţă a Curţii de Apel Braşov va da marţi verdictul. Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Mihail Tarbă. Acesta deţinea, la momentul verificărilor, funcţia de director executiv în cadrul Casei Judeţene de Pensii Braşov. Lui Tarbă I s-au adus imediat la cunoştinţă elementele identificate. Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, în urma evaluărilor demarate la data de 3 ianuarie 2011, s-a constatat că:

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE: "Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate, în cazul lui TARBĂ Mihail:
"- Mihail Tarbă s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada 27.10.2009 – septembrie 2011, a deținut, simultan, următoarele funcții:
- Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Braşov,
- Director coordonator, respectiv Director executiv în cadrul Casei Judeţene de Pensii Braşov,
- Inspector asistent în cadrul Primăriei Municipiului Săcele,
încălcând, astfel, dispoziţiile art. 94, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei."

Potrivit inspectorilor ANI, Mihail Tarbă a fost validat în funcţia de consilier local al Municipiului Braşov pentru perioada 2008 - 2012. Acelaşi Tarbă a deținut, în perioada 27.10.2009 - septembrie 2011, şi următoarele funcții:

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE: "Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate, în cazul lui TARBĂ Mihail

Mihail Tarbă a fost, în cadrul Casei Judeţene de Pensii Braşov:
- Director coordonator cu contract de management, în perioada 27.10.2009-12.07.2010,
- Director executiv, prin detaşare din funcţia publică de inspector asistent în cadrul Primăriei Săcele  în perioada 14.07.2010 – 14.06.2011.
În cadrul Primăriei Săcele:
- Inspector asistent în cadrul Serviciul Public Local de Asistenţă Socială Săcele, în perioada 05.07.2010 - septembrie 2011.

Astfel, spun inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților. Asta deoarece:

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE:  Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate, în cazul lui TARBĂ Mihail:

”Calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numită (n.r.persoana vizată), precum și cu funcțiile de demnitate publică”.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, exceptându-le pe cele electorale, pe o perioadă de 3 ani.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE: Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate, în cazul lui TARBĂ Mihail

"În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate."

În cazul lui Mihail Tarbă, care nu a fost de găsit la telefonul mobil, în ciuda apelurilor repetate, pentru un punct de vedere, instanţa de contencios administrative a Curţii de Apel Braşov se pronunţă pe 3 aprilie. A.V.

Comentarii

Ultimă oră