Sari la conținut
cursuri-coafor-sunt-potrivite-pentru-tine

Prima întrebare care ar putea să apară în mintea oricui este: ce poate să te determine să mergi la cursuri de coafor? De ce să alegi această meserie și nu alta?


În primul rând meseria de coafor este una dintre meseriile care te pot face foarte rapid faimos. Și dacă faima nu este cel mai motivant aspect pentru tine atunci există și alte specte de care ar trebui să ți cont atunci când te gândești să alegi această meserie. Aspectul financiar este unul cât se poate de important și deloc de neglijat. Vestea bună este că aceste servicii sunt foarte căutate de foarte multe doamne și domnișoare care merg săptămânal la coafor, pe baza unui abonament sau la o mulțime de evenimente unde pregramarea la coafor este nelipsită: nunți, botezuri, petreceri sau evenimente.


De asemenea, ai posibilitatea de a te dezvolta în mai multe direcții: poți lucra la salon sau acasă, te poți specializa pe shooting-uri foto, poți lucra pentru reviste de modă și styling sau în industria de teatru și film. Îți poți dezvolta cariera mai mult decât în alte meserii. Poți participa la diverse concursuri de profil, naționale și internaționale și la multe stagii de pregătire sau workshop-uri. Te poți specializa pe tuns, vopsit sau coafat sau poți lucra în toate cele 3 domenii, poți lucra în echipă cu alți specialiști sau singur.


Oricine poate sa devina coafor?

Oricine poate deveni coafor. Însă este important să vezi dacă ți se potrivesc calitățile necesare unui bun coafor. Este important sa ai un simt estetic dezvoltat. Trebuie sa poți înțelege fizionomia clientei, să îți dai seama ce i se potrivește și ce nu.


Trebuie să fii la curent cu tendințele în domeniu: tehnici noi, instrumente noi, culori, tunsori, styling-uri noi dar și clasice, pentru că vor fi mereu cliente care preferă stilul clasic. Avantajul în ziua de astăzi este că accesul la aceste informații îl are fiecare dintre noi la un click distanță: Instagram, Facebook, Pinterest, revistele de lifestyle și moda sunt surse aproape inepuizabile de inspirație.


O altă calitate foarte importantă este aceea de a avea abilități bune de comunicare, politețe și diplomatie. Să știi cum să abordezi o clientă, să o faci să se simtă confortabil, să îi poți spune ce i se potrivește fără să o jignești.


Deși poate părea o meserie de artist, seriozitatea și profesionalismul sunt importante, estimarea corectă a timpului de lucru și respectarea programărilor.

Cum ajungi un bun coafor? Ai nevoie de cursuri pentru meseria de coafor?


Ca să ajungi un profesionist respectat și desăvârșit, trebuie să înveți bazele meseriei și să exersezi foarte mult, iar dacă acum pornești pe acest drum, primul pas este să găsești un curs de coafor pentru începători, foarte bun. Vestea bună este că în Brașov a fost înființată în anul 2019 o firmă cu capital privat integral românesc care își desfășoară activitatea în domeniul beauty și care oferă cursuri (programe) destinate atât începătorilor cât și persoanelor care lucrează deja în domeniu: Hair Style Training.


Hair Style Training asigură servicii de înaltă calitate, promptitudine și profesionalism iar trainerii care asigură o calitate ridicată a cursurilor, sunt persoane creative și deschise la nou.


Cursurile de calificare autorizate oferite sunt în meseriile de coafor și coafor stylist, colorimetrie și tunsoare. Acestea sunt de nivel 3 iar competențele dobândite de persoanele instruite sunt: executarea coafurilor, coafurilor stil, executarea ondulației permanente, a tratamentelor capilare, executarea tunsorii pentru femei, executarea vopsirii și spălarea părului.


Partea teoretică a cursurilor va fi susținută la sediul de pe strada Nicopole iar partea practică la salonul Smith din Brașov.
Relații suplimentare se pot obține la sediul firmei str. De Mijloc, nr. 90, ap. 1 sau la telefon: 0268.511.915

Comentarii

Ultimă oră