Sari la conținut

Curs de artă cinematografică și fotografică pentru liceenii brașoveni

curs-de-arta-cinematografica-si-fotografica-pentru-liceenii-brasoveni

30 de elevi de la liceele din municipiul Brașov au început miercuri 25 octombrie 2017, cursurile unui proiect cultural constând în workshop-uri de artă cinematografică și fotografică.

Elevii braşoveni vor promova monumentele istorice din patru localităţi ale judeţului. Ei vor realiza filmuleţe sau poze în Săcele, Sânpetru, Bod şi Satu Nou.

Proiectul propus vizează promovarea patrimoniului material construit mai puțin cunoscut, prin folosirea tehnologiei în creația artistică și în promovarea culturii locale din patru localități aparținând zonei metropolitane Brașov, respectiv: Săcele, Sânpetru, Bod și Satu Nou din comuna Hălchiu.

Activitățile fac parte din proiectul cultural „Istoria prin ochii viitorului”, implementat de Agenția Metropolitană Brașov și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Obiectivul general al proiectului cultural este promovarea patrimoniului local în context cultural prin susținerea producției creative artistice în arta cinematografică și fotografică a tinerilor și dezvoltarea de noi audiențe.

Proiectul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani, selectaţi din 5 licee din municipiul Brașov.

Cei 30 de elevi vor fi inițiați în arta fotografică și cinematografică (studiind șase obiective de patrimoniu ) prin abordări experimentale cu scopul de a încuraja capacitatea creativă a tinerilor și creșterea interesului tinerilor către cunoașterea istoriei și a patrimoniului local.

Vor fi tipărite un număr de 4.000 de hărți și 600 de albume de fotografie cu date istorice, arhitecturale despre obiectele de patrimoniu construit în localitățile Săcele, Sânpetru, Bod, Satu Nou (Hălchiu) în limba română și engleză.

În luna decembrie urmează să fie realizată o expoziție cu fotografiile efectuate de liceeni.

Comentarii

Ultimă oră