Sari la conținut

Cupa Romaniei: Chindia Târgoviște - FC Brașov 1-3

cupa-romaniei-chindia-targoviste-fc-brasov-01-min-42

FC Brașov s-a calificat în optimile de fianlă ale Cupei României Timișoreana, după ce a trecut în deplasare de Chindia Târgoviște cu scorul de 3-1(2-0). Pentru trupa condusă de Adi Szabo au marcat Liviu Ganea în minutul 31, Diogo Santos în minutul 43 și Horia Popa în minutul 72. Pentru gazde a punctat Pătru în minutul 62.

Stegarii au plecat spre Târgoviște cu gândul de a respecta calculul hârtiei și de a se califica în faza următoare a Cupei României Timișoreana, în dauna Chindiei, o formație din cel de-al treilea eșalon fotbalistic al României. Brașovenii nu i-au privit de sus pe adversarii lor și au tratat jocul serios. Astfel în minutul doi Ciocâlteu a avut prima șansă de a înscrie pentru FC Brașov, dar șutul său a trecut pe lângă poartă. Zece minute mai târziu Cătălin Munteanu a executat foarte bine o lovitură de la colțul terenului dar Cătălin Țâră a trimis de puțin pe lângă poartă. În minutul 14, Târă mai irosește o ocazie mare. Vârful stegarilor a tras de puțin pe lângă vinclu după ce a scăpat singur spre poarta formației din Târgoviște. În minutul 19, voleul lui Cătălin Munteanu a zguduit transversala porțiiapărate de Cristică. După o ratare a lui Buga, stegarii au reușit să deschidă scorul în minutul 31. Buga a pătruns pe dreapta și a centrat perfect pentru o reluare simplă a lui Liviu Ganea. În minutl 37, Chindia putea egala dar Santos a reușit să salveze în extremis. Galben-negrii și-au majorat avantajul în minutul 43 prin Diogo Santos care a trimis cu capul în poartă o minge excelent centrată de Cătălin Munteanu. Astfel s-a intrat la cabine cu trupa brașoveană în avantaj de două goluri, scor 0-2. După pauză, gazdele au reușit să reducă din handicap în minutul 62, Pătru reușind un lob la colțul lung peste portarul Mutu. Chindia a continuat să atace în speranța că pot egala, însă experiența stegarilor și-a spus cuvântul și în minutul 72, trupa lui Adi Szabo a refăcut diferența de două goluri. Horia Popa a profitat de o gafă a apărării adverse și a punctat pentru FC Brașov. S-a terminat 3-1 pentru brașoveni care merg în optimile de finală ale Cupei României. Adi Szabo a folosit următoarea formulă de echipă: Mutu – Vagner, Diogo Santos (Moraru 81’), Frâncu, Barna -  Buga, C. Munteanu (c), Cristea, Ciocâlteu (Grigoraș 64’)- L. Ganea (H. Popa 53’), Ţâră.

Rapid CFR Suceava a produs surpriza. Marți și miercuri s-au disputat primele partide din faza 16-imilor de finală ale Cupei României Timișoreana la fotbal. Surpriza zilei de marți a fost oferită de divizionara secundă Rapid CFR Suceava, care a eliminat-o pe Gaz Metan Mediaș. Singurul meci care a avut nevoie de lovituri de departajare, a fost ce din Giulești dintre Rapid și FC Botoșani, în care giuleștenii au avut câștig de cauză. Iată rezultatele înregistrate în primele jocuri din 16-imile Cupei României Timișoreana: CS Şoimii Pâncota - Pandurii Tg. Jiu 1-2 (Băd '31 / Mevlja '22, Suciu '85); CF Brăila – Oțelul Galați 0-1 (Jula '56); Rapid CFR Suceava - Gaz Metan Mediaş 1-0 după prelungiri (Negru 103’); CSM Rm. Vâlcea - CSMS Iaşi 0-1 (Dedu ‘2); ASA Tg. Mureş - Concordia Chiajna 4-1(Axente '27, '66, Amauri '36, N'Doye '43 / Dyulgerov '5); Rapid Bucureşti - FC Botoşani 5-4 (după lovituri de departajare); Chindia Târgoviște – FC Brașov 1-3 (Pătru '62 / L. Ganea '31, Santos '43, H. Popa '72) și Viitorul Axintele – CFR Cluj 0-2 (Dore '26 '35)

Comentarii

Ultimă oră