Sari la conținut
cum-va-fi-vreme-pana-pe-16-martie

Valorile termice estimate de catre meteorologi vor continua sa fie peste normele climatologice ale perioadei, in timp ce ploile, in general slabe cantitativ, vor afecta majoritatea regiunilor atat in urmatoarele zile, cat si de la jumatatea saptamanii viitoare, potrivit prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila in intervalul 3-16 martie.

In Transilvania, temperatura aerului va fi caracterizata de valori peste mediile multianuale specifice, astfel ca ziua vor fi in medie intre 6 si 11 grade. In privinta temperaturilor minime, in prima saptamana, la nivelul intregii regiuni, vor fi in medie intre 1 si 3 grade, reprezentand valori mult mai ridicate decat cele specifice perioadei. In cea de-a doua saptamana, scaderea de temperatura estimata va determina un regim termic apropiat de cel normal, cu o medie a valorilor nocturne de -2 pana la zero grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare in primele zile, intre 3 si 6 martie, dar acestea se vor semnala local si vor fi in general slabe.

La munte, pe tot parcursul intervalului de prognoza, atat regimul termic mediu diurn, cat si cel nocturn nu vor avea variatii semnificative. Mediile temperaturilor maxime vor fi de la doua grade Celsius la 4 grade, iar ale celor minime intre -5 si minus doua grade. Pana in jurul datei de 8 martie, pe arii extinse se vor semnala precipitatii, temporar moderate cantitativ, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, pe arii restranse vor mai fi precipitatii slabe si trecatoare.

Prognoza ANM, valabila pentru perioada 3 - 16 martie, are la baza datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) din Reading, Anglia.

SURSA: hotnews.ro

Comentarii

Ultimă oră