Stresul: blestemul cu care se confrunta omul modern. Cauza atat de multor afectiuni si a declansarii starilor de anxietate ori chiar depresie. La origine, insa, stresul te ajuta sa supravietuiesti: datorita lui erai mai puternic, mai rapid si aveai mai multe sanse sa ramai in viata cand diverse animale te vanau. In prezent, insa stresul nu mai este de folos. Intr-o lume sigura, ti-ai putea spune, ce nevoie mai este ca organsimul sa se pregateasca sa faca fata unor conditii de viata si de moarte? Cu toate acestea stresul poate fi folosit in favoarea ta.
Iata cele mai importante lectii pe care le-ai putea invata despre stres:
 
  1. Ai nevoie de povesti mai bune
De cate ori pe zi nu te-ai surprins exclamand „Sunt atat de stresat”. Vorbele pe care ti le tot repeti se transforma intr-o poveste, care sta la baza credintelor tale, a existentei tale. Cand este vorba despre stres, perceptiile tale conteaza foarte mult, iar povestile sunt chiar mai importante.
Povestile pe care ti le spui in legatura cu anxietatea din viata ta sunt contradictorii. Insa povestile false pe care ti le tot repeti pot crea probleme atat din punct de vedere fizic cat si psihologic. Spre exemplu s-ar putea ca ceea ce numesti „o situatie stresanta” ar putea fi la fel de bine privita ca „o sansa de a te dezvolta”.
Nu doar ca povestile false despre stres iti pot face un deserviciu, ci se si bat cap in cap cu ceea ce cercetarile stiintifice si intelepciunea milenara si intelegerea spirituala au descoperit legat de puterea adversitatii. „Rana este locul in care lumina intra in tine”, a scris poetul Rumi.
 
 CONTRINUAREAPE: sfatulparintilor.ro