Sari la conținut

Cum sa iti respecti corpul si psihicul in 12 pasi

cum-sa-iti-respecti-corpul-si-psihicul-in-12-pasi

Frantuzoaicele sunt seducatoare si intotdeauna par sa se simta perfect in pielea lor, chiar daca nu au masurile ideale. Daca vei invata de la ele cum sa iti respecti corpul, cum sa ai grija de tine si cum sa te respecti, vei putea sa ai o atitudine increzatoare si tu!

Frantuzoaicelor li s-a dus vestea peste tot in lume pentru acel “je ne sais quoi”: faptul ca arata sic fara sa para ca depun prea mult efort. O frantuzoaica poate sa fie atragatoare chiar daca nu respecta tiparele se frumusete. Stiu sa traiasca bine fara prea mult efort si se bucura de tot felul de lucruri fara sa faca excese.

Poate ca unele dintre cele mai importante calitati ale unei frantuzoaice sunt dragostea si respectul de sine, scriu cei de la Mindbodygreen.com. Daca vei analiza comportamentul frantuzoaicelor, iti vei da seama cum sa iti respecti corpul, dar si mintea.

12 sfaturi care te invata cum sa iti respecti corpul si psihicul

1. Fa tot ce poti cu hainele pe care le ai -Frantuzoaicele sunt recunoscute pentru bunul lor gust si atentia la detalii. De ce? Pentru ca isi dau seama ce le vine bine si isi folosesc hainele in favoarea lor. Isi cumpara lucruri numai daca li se potrivesc, nu doar pentru ca “sunt la moda”.

2. Fa-ti ritualuri ale placerii - Sa te simti bine e la fel de important cu a arata bine. Asa ca fa bai cu spuma cand ai timp si mergi la masaj facial sau tratamente corporale ori de cate ori poti. Sa ai grija de tine nu e un lux, e esential, oricat de ocupata ai fi!

3. Nu iti pedepsi corpul! - Frantuzoaicele stiu sa aiba grija de ele si nu se pun la grele incercari. Ca sa iti respecti corpul, ghideaza-te dupa principiul placerii: daca faci ceva care te face sa te simti si sa arati bine, efectele pozitive nu vor fi numai asupra corpului, ci vei avea o stare de bine generalizata.

4. Accepta felul in care arati! - Chiar daca si in revistele din Franta se promoveaza masuri aproape imposibile la haine, frantuzoaicele stiu ca fericirea nu le atinge numai pe cele cu masura 36. Fericirea vine la femeile care se simt bine in pielea lor.

5. Mancare buna - Mancarea buna, de calitate, e parte a culturii franceze. Daca vrei sa stii cum sa iti respecti corpul, respecta-ti stomacul alegand mancaruri bune. Gusta cate putin din orice, dar cu moderatie. Nicio frantuzoaica nu mananca in fiecare zi si paine, si branza, si desert.

6. Respecta-ti corpul -Mancatul excesiv cauzeaza sentimente negative. Iti place ciocolata? Mananca! Dar sari peste branza si paharul de vin in plus! Nu e bine nici sa le tai de tot de pe lista pentru ca, nu uita: viata frantuzoaicelor de bazeaza pe placere!

7. Simte-te bine si arata bine! - Femeile din Franta nu ies pe strada nearanjate. Oricat s-ar grabi, se imbraca si se ingrijesc frumos! A te simti bine inseamna si a arata bine! Si, daca arati bine, arati ca te respecti pe tine insati!

8. Fii tu insati! - Vrei sa stii cum sa iti respecti corpul si psihicul, dar nu stii cum sa incepi? Fii indrazneazata, chiar daca intr-un mod subtil! Un inel opulent, sosete funky, o esarfa care nu se potriveste cu restul – exprima-ti personalitatea si fii tu insati!

9. Lucreaza cu ce ai, nu cu ce vrei sa ai! - O frantuzoaica nu asteapta sa slabeasca sau sa ii creasca parul ca sa arate grozav! Fa tot ce poti sa arati bine cu ceea ce ai acum! Daca arati bine si te simti bine, nimeni – nici macar tu! – nu vei observa cele cinci kilograme in plus!

10. Ramai naturala! - Incearca sa fii cat mai naturala in materie de machiaj si coafura. Nu folosi parfumuri prea stridente!

11. Nu lasa varsta sa te impiedice sa traiesti frumos! - Frantuzoaicele stiu ca varsta nu e un motiv sa renunte la a arata bine. Indiferent de varsta, nu uita cum sa iti respecti corpul!

12. Fii recunoscatoare pentru lucrurile marunte! - Un ecler cu ciocolata, un parfum nou, o branza maturata. Frantuzoaicele stiu sa aprecieze lucrurile marunte si le considera, in viata, la fel de importante ca pe cele mari. Invata sa spui “nu” lucrurilor pe care le vezi ca pe o pierdere de timp si concentreaza asupra lucrurilor pe care le iubesti!

Comentarii

Ultimă oră