În urma apariției criptomonedelor, a NFT-urilor și a altor criptovalute cu ajutorul cărora poți cumpăra produse și servicii online, dar și cumpăra bani reali, tot mai mulți oameni privesc această lume ca pe o nouă metodă de a câștiga mai mulți bani. Una dintre cele mai importante și populare metode de a câștiga bani în această lume sunt jocurile NFT, piața de desfacere a căreia este evaluată la peste 41 de miliarde de dolari și numără peste 1.5 milioane de imagini unice vândute și cumpărate.


O altă metodă de a câștiga bani și a primi o doză de adrenalină, mult mai veche și mai bine cunoscută pentru mai toți oamenii din România, sunt site-urile cu jocuri casino online. Deși acestea nu sunt la fel de moderne și interactive ca jocurile NFT, 70% din totalitatea populației nu știe ce este un NFT și 98% din toată populația nu înțelege conceputele de bază a criptovalutelor.


Ce este de fapt un NFT?


NFT, sau cum mai sunt cunoscute, non-fungible tokens, sunt niște active ce nu pot fi înlocuite sub nici o formă. Acestea pot fi folosite pentru o mulțime de scopuri, de la vânzarea și achiziționare până la formarea unei colecții prețioase și păstrarea acestea în formă de activ ce va crește mereu în preț. Doar în anul 2021 valoarea tuturor NFT-urilor vândute a crescut cu peste 712%. NFT-urile sunt active unice ce nu pot fi copiate în nici un fel. Deși înfățișarea acestui activ este demonstrată întregii lumi și este posibil să o copiezi, meta datele ascunse în aceasta sunt unice pentru fiecare NFT în parte. Chiar dacă înfățișarea este aceeași, codul ascuns în spatele fiecăreia va fi diferit.


NFT-urile pot avea un preț ce variază între 1$ până la 91.8 milioane de dolari, atât costă cel mai scump NFT de pe piață. Un alt aspect important al acestor token-uri sunt grupurile Discord acces în care primești doar după achiziționarea unui NFT dintr-o anumită colecție, aceste grupuri fiind formate din cele mai faimoase persoane din întreaga lume. Prețul NFT-urilor mai este determinat și de popularitatea colecției, autorului și numărul de asemenea imagini pe care autorul le-a scos la vânzare. De aceea, prețul mediu a unui NFT este de 200$ însă, cel mai scump NFT vândut vreodată a fost popularul The Merge by Pak.


Cum lucrează jocurile NFT?


Jocurile NFT folosesc NFT-uri adevărate pentru a crea reguli ce se numesc smart contracts și în cazul în care jucătorul respectă în totalitate aceste reguli, jocul îi poate oferi trofee și alte premii La momentul actual există 398 de jocuri blockchain care sunt activate și în care poți juca, ceea ce constă o mărire a acestora cu circa 92% în comparație cu anul 2020. Jocurile NFT sunt programate pentru a interacționa cât mai mult jucătorii și ai menține ocupați. Deseori jocurile NFT pot crea un NFT din aspectul fizic al personajului tău pentru ca tu să poți vinde acest token sau al schimba pentru un token mai prețios sau pe placul tău.


Cantitatea de bani pe care o vei putea câștiga în aceste jocuri este la fel de nestabilă ca și prețurile NFT-urilor. Aceasta începe de la câțiva dolari și poate ajunge la sute și mii de dolari în dependență de cantitatea de timp pe care o investești în acest joc. Da da, ai înțeles corect, cel mai prețios lucru pe care îl poți investi în aceste jocuri pentru a obține un profit maxim este timpul. Mecanicele acestor jocuri sunt construite astfel încât jucătorii cu o perioadă cât mai îndelungată de timp petrecută într-un joc anumit sunt remunerați cel mai bine. Sunt însă excepții ce pot dovedi incorectitudinea acestei afirmații însă, acestea se bazează în mare parte pe cadouri aleatorii și sunt alimentate de noroc și numai atât.
Un alt tip de jocuri NFT sunt acelea care folosesc NFT-uri reale ce pot fi cumpărate sau vândute în cazul în care un jucător le va câștiga. Acest tip de jocuri poate asigura jucătorilor un venit destul de stabil care constă circa 45$ timp de 6 ore. Venitul este de obicei generat de calitatea și raritatea NFT-urilor pe care le câștigi în joc și le poți vinde pentru criptomonede sau chiar bani reali.


Exemple de cele mai populare jocuri NFT

 

    • My Neighbor Alice Collection: Acest joc este bazat pe conceptul de crearea a unei lumi folosit numai NFT-uri. Activele jocului sunt din păcate doar cosmetice și nu prezintă o valoare destul de mare pentru a dobândi un venit stabil. Totalitatea NFT-urilor prezente în acest joc se estimează la circa 1.5 miliarde de dolari.
    • Gods Unchained: este un joc de cărți în care jucătorii trebuie să-și construiască cea mai bună colecție de cărți și să își învingă oponenții în cazul în care primesc o invitație la duel. Jucătorii pot vinde sau cumpăra cărți în cazul în care câștigă meciuri.
    • Sorare: Sorare este un joc de fotbal fantastic în care joci pentru o echipă de fotbal formată din 5 jucători și colectezi cărți sportive pe care, ulterior, le vei putea vinde sau schimba pentru unele mai rare, frumoase sau potrivite pentru echipa și colecția ta.


În concluzie pot spune că jocurile NFT sunt o metodă distractivă și profitabilă de a câștiga bani în lumea modernă în care ne aflăm. Acestea sunt o șansă pentru fiecare persoană de a-și dubla venitul lunar și a se distra în același timp.