Sari la conținut
cum-sa-ai-un-ficat-sanatos

Știai că ficatul este un organ vital, care acționează ca un filtru purificator pentru organism?

Pentru eliminarea posibilelor probleme hepatice, există plante care ajută ficatul să se ,,curețe" de eventualele toxine. Iată câteva dintre ele!

Armurariul :Este considerată una dintre cele mai bune plante în tratarea ficatului, întrucât stimulează eliminarea toxinelor și reduce inflamațiile care generează leziuni tisulare. Astfel, armurariul acționează ca un remediu excelent pentru prevenirea și tratarea diferitelor boli.

Sparanghelul : Oamenii de ştiinţă coreeni de la Universitatea Naţională Jeju au constatat că în sparanghel se găsesc substanţe bioactive care au capacitatea de a elimina toxinele de la nivelul ficatului şi, în acelaşi timp, de a stimula activitatea hepatică.

Anghinarea :Frunzele de anghinare au proprietăți hepatoprotectoare și stimulente ale funcției hepatice. De asemenea au și funcți de a crește debitul de bilă secretată.
Ceaiul de anghinare este recomandat, în special, în disfuncții hepatobiliare (de exemplu insuficiență biliară), în colecistite, în hepatitele subacute, cronice și chiar în preciroză. În ceaiuri se pune o linguriță de frunze de anghinare la o cană de apă și se beau maxim două căni pe zi. Citește continuarea pe Clicksanatate.ro

Comentarii

Ultimă oră