Sari la conținut

Cum construiesc americanii drumuri – O tehnologie care ar scăpa România de gropi

cum-construiesc-americanii-drumuri-o-tehnologie-care-ar-scapa-romania-de-gropi

Asa construiesc americanii drumuri in regiunile semi-desertice! Folosesc o tehnica extrem de ingenioasa si eficienta, adaptata conditiilor zonei in care urmeaza sa fie realizat drumul. Dupa cum observam, acestia pun pret pe calitate, eficienta lucrarii si, mai mult decat orice, pe durabilitatea constructiei.

Modul in care se lucreaza este mai important decat durata sau costul proiectului, pentru ca asta asigura acestuia o viata mai lunga, iar, in timp, se va simti si ameliorarea costurilor. In plus, tipul solului nisipos, cu pietris, ce are o structura fragmentata, necesita urmarea unei proceduri speciale pentru cnstructia drumului. Dupa ce au nivelat suprafata pe care urmeaza a fi construit drumul, lucratorii intind un material special care ajuta asfaltul sa nu se surpe, evitandu-se aparitia gropilor sau deformarea acestuia. Un alt beneficiu este impiedicarea vegetatiei sa patrunda prin stratul de asfalt.

Aceasta este intinsa cu ajutorul unei masinarii speciale, care o si mentine lipita de sol, pentru a nu fi miscata sau luata de vant. In plus, utilajul adauga piatra peste aceasta fasie pentru a ajuta la stabilizarea acesteia pe sol si la consolidarea viitorului drum asfaltat.

Comentarii

Ultimă oră