Sari la conținut
cum-asortezi-sandalele-la-o-tinuta-eleganta

Acum, că vara și-a intrat pe deplin în drepturi, sandalele au devenit accesoriul de încălțăminte preferat pentru orice ocazie. Nu fac excepție nici evenimentele speciale, care impun o ținută elegantă. De aceea, în cele ce urmează, îți vom dezvălui câteva trucuri pentru a asorta sandalele la o astfel de ținută.


Rochia și sandalele, permanent în contrast


În cazul unei ținute elegante, rochia și sandalele nu trebuie să atragă în aceeași măsură atenția și nici nu trebuie să concureze reciproc în a ieși în evidență. Astfel, dacă ai ales să porți o pereche de sandale cu toc elegante, pe care vrei să le scoți în evidență, trebuie să alegi o rochie la fel de elegantă, dar, mai simplă. În mod similar, dacă porți o rochie mai colorată sau cu multe paiete, volane si alte accesorii, trebuie să încalți niște sandale cât mai simple, pentru a nu eclipsa principalul accesoriu vestimentar.


Nu ezita să folosești accesorii metalizate


Deși, ar putea fi considerate prea îndrăznețe sau prea strălucitoare pentru o ținută elegantă, sandalele cu accesorii metalizate se potrivesc de minune unei astfel de ținute. Indiferent de culoare sau textură, finisajele metalizate au rolul de a scoate în evidență sandalele, fiind potrivite atât pentru rochiile de seară cât și pentru costum.


Satinul și catifeaua, cele mai elegante materiale


Eleganța sandalelor este dată, în mare măsură, de calitatea materialului din care sunt realizate. Spre deosebire de sandalele pe care le porți zilnic, cele pentru ocazii speciale trebuie să fie din materiale care să le confere această eleganță. Modelele care arată cel mai bine sunt cele confecționate din catifea și din satin, care le întrec în eleganță pe cele din piele. Așadar, pentru un eveniment special, alege o pereche de sandale din aceste materiale, însă, evită să le porți la ținutele de zi cu zi.


Când poți alege culorile puternice


O pereche de sandale în culori puternice, așa cum sunt galben, violet, sau roz pot fi foarte potrivite pentru o ținută elegantă, având, însă, grijă să porți și o rochie care să se potrivească perfect. Astfel, cu o rochie neagră, simplă, vei putea purta sandale în orice culoare puternică dorești, iar acestea vor fi elementul principal care te va scoate în evidență. Dacă dorești să fii o pată de culoare în cadrul evenimentului, poți alege o rochie pastelată pe care să o asortezi la același gen de sandale.


Cele mai inspirate combinații cromatice


Nu putem vorbi despre o ținută asortată dacă nuanța rochiei nu este în armonie cu cea a sandalelor. De aceea, pentru a obține un efect vizual foarte plăcut, îți sugerăm câteva combinații de culori.


Astfel, dacă ai decis să îmbraci o rochie neagră sau verde, cele mai potrivite sandale sunt cele de culoare galbenă. Totodată, sandalele aurii se asortează cel mai bine cu rochiile negre sau albe, în timp ce rochiile în nuanțe pastelate merg cel mai bine cu sandale argintii.


Dacă ai o pereche de sandale roșii, elegante, le poți purta cu o rochie verde, bleumarin, neagră sau albă. O altă combinație potrivită este cea între sandalele albastre și rochiile galbene, maronii sau în orice altă culoare neutră.


În ceea ce privește sandalele negre, acestea se asortează cu rochiile de orice culoare, inclusiv cu modelele pastelate.


Mai trebuie să ții cont de faptul că sandalele se potrivesc perfect cu rochiile de seară lungi, până la pământ. Totodată, se asortează și cu rochiile cu trenă dar și cu cele mai scurte, până deasupra genunchiului. Indiferent de model, rochia ar trebui să aibă un fermoar lung.

Acestea fiind spuse, sperăm că ți-am fost de ajutor în alegerea ținutei și perechii de sandale potrivite pentru următorul eveniment la care ești invitată.

Comentarii

Ultimă oră