Sari la conținut
culmea-pietei-imobiliare

Nimeni nu vrea pensiunile şi hotelurile din judeţul Braşov! Chiar dacă ofertele sunt extrem de avantajoase, cererea este aproape ZERO. Cei care încearcă în acestă perioadă să îşi vândă proprietăţile, constată că nu există cumpărători. Toate acestea în condiţiile în care, de exemplu la Bran, există o pensiune cu opt camere al cărei preţ de vânzare este de numai o sută de mii de euro, cu mult sunt costul de construcţie. Un preţ derizoriu, spun specialiştii, care constată că piaţa i-mobiliară la acest capitol este aproape paralizată.
Sub preţul de construcţie. „Sunt la ora actuală peste 50, chiar 60 de oferte  la Predeal, Poiana Braşov, Braşov, Râşnov, Moeciu, Bran. Aproape jumătate din acestea se află în zona Bran - Moeciu,  cu preţuri cuprinse între 170 de mii, chiar şi mai jos, şi în jur de un milion, deci preţurile sunt destul de atractive şi totuşi nu există cumpărător pentru asemenea proprietate”, ne-a spus directorul unei Agenţii Imobiliare din Braşov, Sorin Epure. De exemplu, o pensiune din zona Bran cu opt camere a fost scoasă la vânzare cu o sută de mii de euro, cu mult sunt costul de construcţie... şi până acum niciun client nu s-a arătat interesat să o cumpere.
Conac, de trei ori ieftinit. Aceeaşi situaţie este şi în Braşov. Proprietarul unei case cu trei etaje din centrul istoric se chinuie din 2008 să îşi vândă casa. A scăzut preţul de trei ori şi de la 980 de mii de euro a ajuns la 480 de mii de euro în condiţiile în care între timp tot imobilul a fost renovat complet. „Are un parter învelit în piatră roşie de Racoş, aceasta este culoarea ei naturală, lăcuită, să fie în ton cu ţigla acoperişului. Foişorul este  unicat în Braşov. Casa păstrează aspectul şi patina perioadei interbelice de conac vânătoresc folosit de protipendada acelor vremuri, în momentul actual casa având un caracter unicat în Braşov,  atât pentru zona pe care o domină, cât şi pentru arhitectura deosebită pe care o are”, ne-a spus Marius Cristina, proprietarul conacului.
Nu sunt bani lichizi. „Au fost clienţi interesaţi, şi sunt în continuare, dar este problema aceasta a preţului, nu există disponibilitate de prea mulţi bani lichizi în momentul actual, aşteptăm o revenire a pieţei şi sperăm anul acesta să se deblocheze”, este de părere Mihai Cristina. Conacul a aparţinut unui renumit medic oftalmolog şi a fost construit în 1924. În trecut, casa a fost conac vânătoresc. De altfel, imobilul de care vorbim se află şi într-un top naţional întocmit de un site de profil la capitolul cele mai scumpe conace boiereşti, fiind clasat pe locul cinci în funcţie de preţ. Totuşi, cea mai scumpă casă de acest tip este situată în apropierea Capitalei, în comuna Baloteşti. Conacul cu 14 camere are un preţ cerut de 2,5 milioane de euro, la fel ca preţul celui mai scump apartament disponibil pe piaţă la ora actuală. Clădirea are o suprafaţă utilă de 600 de metri pătraţi şi este amplasată pe un teren de 16,9 hectare. Proprietatea dispune de cale de acces către lacul din comună. Totuşi, imobilul necesită renovare totală.

Comentarii

Ultimă oră