Sari la conținut

Crina Coco Popescu, printre laureaţii anului la alpinism

Râşnoveanca Crina Coco Popescu alături de Horia Colibăşanu, Janos Torok şi Zsolt Torok au fost desemnaţi sportivii anului 2011 de către Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă. La alpinism de altitudine, cea mai valoroasă reuşită a senioarelor din România în 2011 a fost considerată cea a Crinei Coco Popescu (CS Montan Altitudine - Rîşnov), care a escaladat vulcanul Sidley din Antarctica încheind astfel Circuitul Seven Volcanoes, al celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent. Pe locul doi în topul senioarelor se află Felicia Enache (CS Natural High - Braşov), care a urcat pe vârful Cho Oyu din Himalaya (8.201 metri).

La seniori, Horia Colibăşanu de la Alternative - Timişoara a reuşit  cea mai valoroasă ascensiune din 2011, a Vârfului Makalu de 8.463 m,  totodată fiind singurul alpinist român care a urcat 5 vârfuri peste 8000  m: Annapurna 8091 m, Dhaulagiri 8167 m, Manaslu 8163 m, K2 8611m şi  Makalu de 8463 m.A doua ascensiune a sezonului este cea a  lui Alex Găvan, legitimat la CS Alpin Club Carpatic Junior - Bucureşti,  care a urcat Vârful Manaslu 8156 m, având astfel 4 vârfuri peste 8000 m,  Manaslu - 8156 m, Makalu - 8463 m, Gasherbrum 1 - 8068 m, Cho Oyu -  8201 m.

Cele mai bune performanţe în escalada sportivă au fost obţinute de către componenţii lotului naţional  de escaladă - copii. Dintre toate se detaşează performanţele obţinute  de către Călin Enache şi Elena Topa, la Concursul de Grand Slam de la  Petzen - Austria , unde au ocupat locul 1, respectiv 2, la categoriile  lor de vârstă

La Alpinism tehnic, cea mai valoroasă ascensiune a fost  desemnată "Integrala marilor pereţi ai Alpilor", realizată de echipa  Janos Torok, legitimat la CS Alternative - Timişoara şi Zsolt Janos,  legitimat la CS Politehnica Timişoara.(L.A.)

Comentarii

Ultimă oră