Sari la conținut

Creșele din municipiul Brașov se redeschid în 9 decembrie, după ce toți angajații au fost testați

cresele-din-municipiul-brasov-se-redeschid-in-9-decembrie-dupa-ce-toti-angajatii-au-fost-testati

După mai bine de o lună, părinții din Brașov își vor putea duce copiii la creșă. Astfel, Primăria Brașov a anunțat că din 9 decembrie se vor putea întoarce la creșă cei 514 copii înregistrați la 27 octombrie, ultima dată în care aceste unități au fost deschise.


Programul de funcționare al creșelor va fi de luni până vineri, între orele 8.00 și 16.00. În ultimele zile s-a făcut curățenia și dezinfecția tuturor spațiilor interioare din cele 8 creșe, astfel că acestea sunt pregătite pentru începerea activității.


Reprezentanții Primăriei Brașov au anunțat că în cursul zilelor de luni și marți, 7 și 8 decembrie, cei 194 de angajați care își desfășoară activitatea în creșe au fost testați, prin utilizarea testelor rapide antigen. „Rezultatele testelor au fost negative pentru toți angajații. Testele rapide antigen oferă rezultate în maxim 15 minute și au o acuratețe de peste 95%”, a anunțat Primăria Brașov.


După începerea activității, în cazul în care vor fi angajați care au simptome specifice infecției cu COVI-19, aceștia vor fi izolați și li se va face testarea antigen. Pe toată perioada activității, angajații vor purta măști de protecție, indiferent dacă intră sau nu în contact direct cu copiii.


Reamintim că la finalul săptămânii trecute, viceprimarul Flavia Boghiu a solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) redeschiderea creșelor din municipiul Brașov, începând cu data de 9 decembrie, în urma discuțiilor cu reprezentanții Serviciului de Administrare Creșe, dar și cu cei ai SVSU și ai Direcției de Asistență Socială. După ce a obținut acordul Grupului de suport tehnic pentru asistență medicală de urgență în caz de epidemii, CLSU a aprobat propunerea viceprimarului.


În Brașov sunt 8 creșe, cu o capacitate totală de 905 locuri. Acestea nu pot funcționa la capacitatea maximă din cauza epidemiei de coronavirus.

Comentarii

Ultimă oră