Sari la conținut

Coşuri de gunoi destinate colectării selective, în Parcul Titulescu

cosuri-de-gunoi-destinate-colectarii-selective-in-parcul-titulescu

Braşovenii şi turiştii care ajung în parcurile din oraş vor putea arunca gunoiul pe categorii

Primele coşuri de gunoi destinate colectării selective a deşeurilor municipale au fost amplasate vineri în Parcul „Nicolae Titulescu”.


   Primăria Braşov a anunţat că programul va continua şi în celelalte 10 parcuri din oraş, iar de anul viitor, pubele pentru colectarea selectivă vor fi amplasate şi la şcoli şi în staţiile de autobuz.


   După ce au fost instalate primele coşuri de gunoi pentru „reciclabile”, primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat: „sper ca braşovenii, care se arată tot mai deschişi în a se implica în protejarea mediului, să utilizeze aceste recipiente aşa cum trebuie, să respecte indicaţiile categoriilor de deşeuri şi în acest fel să scădem cantitatea de deşeuri de pe domeniul public care sunt depozitate la rampa de gunoi”.


  Pentru cele 11 parcuri din oraş au fost achiziţionate 50 de puncte de colectare cu câte trei recipiente, specializate pe categorii de deşeuri reciclabile (sticlă, hârtie, plastic) şi dotate cu scrumieră de inox.

Coşurile au costat 138.150 lei


   Firma cu care Primăria Braşov are contract a turnat fundaţiile şi a montat deja stâlpii necesari amplasării tuturor celor 50 de puncte de colectare, iar vineri a început montarea recipientelor. În Parcul Central au fost montate şapte astfel de coşuri de gunoi, în Parcul Eroilor vor fi două, în parcul de la Teatrul Dramatic - două, în Parcul Gheorghe Dima - patru, în Parcul Tractorul - patru, în Parcul Trandafirilor - cinci, în parcul „Ursu’“ - cinci, în cel din Centrul Civic - trei. De asemenea, în parcul Livada Poştei vor fi cinci seturi de coşuri pentru reciclabile, în zona Aleii de sub Tâmpa vor fi amplasate nouă, iar în Parcul Noua, patru.


    Achiziţia a avut valoarea de 138.150 lei, fără TVA, preţul incluzând şi cheltuielile de montaj şi a fost suportată din bugetul destinat dotării oraşului cu mobilier stradal.


    Fiecare recipient este inscripţionat corespunzător tipului de deşeu pentru care este destinat. De asemenea, municipalitatea a cerut operatorului care se ocupă de salubrizarea parcurilor şi zonelor de agrement să doteze fiecare recipient cu saci de plastic de culoare specifică, iar colectarea acestora să se facă pe fiecare categorie de deşeuri, cu maşini dedicate, astfel încât reciclabilele să nu se amestece între ele.

Comentarii

Ultimă oră