Sari la conținut
corpul-vechi-al-maternitatii-modernizat

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu, a anunţat că din luna decembrie şi Corpul vechi al Maternităţii Brașov va intra în reparaţii. Este vorba despre investiţii de 30 de milioane de lei, care trebuie finalizate până la sfârşiitul anului viitor. Contractul pentru punerea în executare a proiectului finanțat de Banca Mondială, în valoare de aproximativ 6 milioane de euro, pentru reabilitarea, consolidarea și modernizarea clădirii vechi a Spitalului de Obstetrică și Ginecologie, va fi semnat în următoarele săptămâni.

"Este o continuare logică a tot ceea ce s-a investit până acum atât din bugetul Consiliului Județean, cât și din fonduri europene. În prezent toata clădirea nouă a Maternității este reabilitată și facem legătura cu corpul vechi” a declarat Mihai Pascu.

Ambulatoriul și Centrul de primiri urgențe, care au fost deja modernizate, deservesc anual peste trei sute de mii de paciente din întreg judeţul, dar şi din zonele limitrofe.

Atât braşovencele, cât şi cadrele medicale care lucrează la Maternitatea Braşov, beneficiază acum de condiţii europene pentru consultaţii, în ceea ce priveşte aparatura medicală.

Lucrările de modernizare a Ambulatoriului Maternităţii au fost finalizate în luna august, după mai bine de un an în care spaţiul a fost în şantier. Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional, valoarea investiţiei fiind de peste două milioane de lei, din care un milion şapte sute de mii de lei nerambursabili. Pe lângă cofinanţare, Consiliul Judeţean Braşov a mai suportat din bugetul propriu o serie de lucrări, care nu au fost cuprinse în proiect.

Comentarii

Ultimă oră