Sari la conținut
corona-vrea-titlul-national

Sâmbătă, hocheiştii de la Corona Braşov încep asaltul pentru titlul naţional.

Echipa de hochei pe gheaţă, Corona Braşov, s-a calificat pentru al treilea an consecutiv în finala campionatului naţional. Sâmbătă, la Miercurea Ciuc, începe cea mai importantă săptămână din acest an pentru Bonar şi compania. Elevii antrenorului Greg Lindqvist îşi doresc să câştige titlul naţional după ce în acest sezon au reuşit deja să cucerească un trofeu, Cupa României.

O finală echilibrată. Cele două formaţii s-au întâlnit de 12 ori în acest sezon, incluzând aici şi meciurile de pregătire. Corona s-a impus de şase ori în timpul regulamentar şi odată la lovituri de departajare, pierzând patru meciuri în timpul regulamentar şi odată în prelungiri. Braşovenii au înscris de 32 de ori în cele 12 întâlniri în timp ce ciucanii au punctat de 31 de ori. Aşa cum o arată şi cifrele, finala, care se va disputa în sistemul cel mai bun din şapte meciuri, va fi una foarte echilibrată. „Aşteptăm de mult această finală. Va fi o serie de „totul sau nimic”, nu mereu ai şansa să fi campion şi asta trebuie să înţeleagă băieţii mei. Ei au avantajul că joacă mai multe meciuri pe teren propriu dar sperăm să câştigăm cel puţin un meci acolo. Respectăm adversarul, respectăm arbitrii şi vom face tot ce ţine de noi să câştigăm. Băieţii trebuie să se sacrifice în astfel de meciuri, să intre pe gheaţă şi să nu lase adversarilor nici măcar un centimetru de gheaţă, să fie pregătiţi să piardă un dinte sau doi, să se arunce în faţa fiecărui puc şi să lupte până la ultima picătură de energie. Este nevoie de viteză şi talent pentru a câştiga această finală. Ei au jucători tehnici, cărora nu le place contactul fizic. Noi avem şi jucători tehnici şi jucători care joacă fizic…uneori chiar prea fizic. Avem nevoie de o inimă mare, de viteză, de concentrare şi de muşchi. În această săptămână băieţii nu au voie decât să mănânce să se odihnească şi să joace hochei", a declarat antrenorul Coronei, Greg Lindqvist. „Cred în echipa noastră. Ne cunoaştem foarte bine cu cei de la Ciuc şi nu pot apărea surprize din punct de vedere tactic în această finală. Sunt convins că va câştiga echipa care va da totul în fiecare moment. Atinci când am venit la Corona, am găsit aici o echipă în formare, eram la început, pot spune că era un „baby Corona”. Între timp, au trecut anii, am crescut mult în valoare, suntem la maturitate şi trebuie să arătăm asta pe gheaţă", a spus şi goalkeeperul Coronei, Patrick Polc

Ciucanii vor arbitri străini. Înaintea finalei, oficialii formaţiei din Miercurea Ciuc au cerut Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă să asigure arbitri străini pentru meciurile din finală. Braşovenii în schimb ar fi vrut să acorde o nouă şansă „fluieraşilor” români. Până la urmă s-a ajuns la un compromis şi se pare că primele două jocuri ale finalei vor fi conduse de arbitri din România în timp ce restul jocurilor vor fi arbitrate de „fluieraşi” din Germania sau Austria. „Pauza fără meciuri a fost cam lungă dar suntem încrezători. Ciucul a cerut arbitri străini dar eu zic că federaţia trebuia să meargă pe mâna celor autohtoni, pentru că dacă nu îi laşi să arbitreze în aceste meciuri, atunci cum pot creşte în valoare. Este clar că ciucanilor le este teamă să nu mai piardă încă un trofeu anul acesta. Dar pe noi nun e interesează, să fie sănătoşi, ce dacă nu au câştigat nimic în acest sezon. Cei de la Miercurea Ciuc încearcă reducerea pedepsei lui Becze, un lucru care nu este în regulă. Dacă în finală vom juca la nivelul ultimelor meciuri din Liga MOL avem şanse mari să luăm titlul", a declarat vicepreşedintele clubului Corona Braşov, Emilian Cernica.

Comentarii

Ultimă oră