Sari la conținut

Şapte copii cazaţi la o pensiune din Predeal au avut probleme digestive în a doua zi de Paşte, iar patru dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale de la Ambulanţa Predeal. Inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului s-au deplasat la faţa locului pentru verificări. În urma controlului au fost găsite câteva nereguli, şi de asemenea, au fost luate probe de mâncare, ce au ajuns apoi la laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov pentru analize.

Inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului au fost sesizaţi telefonic de faptul că şapte copii cazaţi la o pensiune din Predeal au avut probleme digestive. Totul s-a întâmplat, spun comisarii, în a doua zi de Paşte, când copiilor li s-a făcut rău.  "Ne-am deplasat acolo cu o echipă de comisari am constatat anumite nereguli, am ridicat probele de mâncare pe care le avea operatorul economic în frigider şi în colaborare cu DSP-ul le-am dus spre analiză. Probele trebuie să apară în maxim o săptămână, noi am constatat şi anumite deficienţe la acel operator economic şi în funcţie de probele respective şi de analiza acestora se vor aplica sancţiunile contravenţionale" a declarat Dorin Iobb, director CJPC Braşov. Echipele de control au găsit la pensiune produse din carne şi peşte fără etichete, dar şi un sos expirat. Dacă în urma rezultatelor de laborator se va dovedi că micuţii au avut probleme din cauza mâncării de la pensiune, patronul unităţii riscă o amendă cuprinsă între 20 şi 100 de mii de lei noi.
Şi reprezentaţii Direcţiei Sanitar Veterinare, care au muncit de Paşte, au găsit nereguli pe teren. "În această perioadă s-au făcut trei echipe care au controlat depozitele şi din păcate şi în aceste zile am găsit câteva deficienţe care se perpetuează de mai mult timp, şi anume deficienţe de etichetare, etichetele care trebuie să informeze publicul nu sunt sufficient de bine detailate şi sunt incomplete" a precizat dr. Mihaly Punkosti, şef birou DSVSA Braşov. Angajaţii Direcţiei Sanitar Veterinare spun că în aceste cazuri au întocmit avertismente. L.N.

Comentarii

Ultimă oră