Copii din patru țări (Grecia, Germania, Spania și România) au ecologizat dealurile din vecinătatea Sanctuarului «Libearty» Zărnești.
 
     Alături le-au fost și profesorii implicați în proiect, dar și reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni care le-au pregatit un tur special în „Sanctuarul de urși”, dar și o prezentare surpriză.

    Țara noastră a fost reprezentată de elevii Școlii Gimnaziale din Ghimbav, cea care a beneficiat de altfel si de cursurile de educație privind protecția animalelor desfășurate de reprezentanții AMP.

  Cu toții au fost impresionați de o plimbare prin Sanctuarul Libearty și de poveștile urșilor salvați din cuști și care se bucură acum de o adevărată viață de urși fără traume.

   Surpriza zilei a reprezentat-o prezentarea interactivă pregătită de reprezentanții AMP pe tema impactului negativ al deșeurilor asupra vieții animalelor și a oamenilor. Acțiunea s-a terminat cu ecologizarea zonei, acolo unde mulți turiști își abandonează gunoaiele după ce se bucură de un picnic în mijlocul naturii. Proiectul a început în luna septembrie a anului trecut și se derulează pe parcursul a doi ani.

   „În prezent, când toată Uniunea Europeană pune accentul pe protecția mediului înconjurător, un astfel de proiect în parteneriat cu alte țări europene demonstrează preocuparea permanentă pe care o are România în educarea tinerei generații în spiritul civic de protecție a naturii. Schimbările climatice pun în pericol viața tuturor ființelor vii de pe planeta noastră și «educația rămâne cea mai puternică armă pentru a schimba viitorul» dupa cum a afirmat Nelson Mandela”, a precizat președintele Asociației Milioane de Prieteni, Cristina Lapis.