Sari la conținut

17 crescători de porci (12 societăţi comeciale şi cinci persoane fizice) din Covasna şi Braşov au format o asociaţie, dar s-au reorganizat în cooperativă pentru a le fi mai uşor să acceseze fonduri europene.
Principala activitate a coo-perativei este creșterea porcilor, dar întreprinzătorii au început să se extindă și către activitățile conexe, cum ar fi abatorizarea, până la procesarea finită și inclusiv producerea furajelor.
Cooperativa are contract cu medici veterinari autorizați, iar astfel fiecare membru obține avizele medicale la un preț mai bun. E important şi faptul că fiecare membru are partea lui din fabrica de furaje și abator. „Primim noi membri şi ne axăm spre atragerea firmelor mari, nu a micilor producători. Cine dorește să se înscrie, poate veni la noi chiar dacă nu are fermă de porci. Trebuie să aibă o firmă, un plan, și să dorească să acceseze fonduri europene. Nu trebuie să fie neapărat din Covasna, ne-am extins și în Brașov, de unde avem 4 membri", a spus Liviu Merca, preşedintele cooperativei, citat de covasnamedia.ro. (S.B.)

Comentarii

Ultimă oră