Un convoi umanitar rusesc de aproape 300 de camioane, cu destinaţia Ucraina, se afla joi dimineaţă în regiunea de frontieră Rostov, în sudul Rusiei, a declarat un reprezentant de la Moscova al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, transmite AFP.
"Convoiul este în regiunea Rostov", aflată la frontiera de est a Ucrainei, unde luptele între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi s-au intensificat, a adăugat acesta.
Un alt purtător de cuvânt al Ministerului local pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea Rostov a refuzat să confirme sau să infirme această informaţie. "Noi nu difuzăm nici o informaţie despre acest convoi", a precizat el. Acest convoi, care conţine potrivit Moscovei peste 1.800 de tone de alimente, medicamente şi generatoare, era staţionat miercuri seara la un aerodrom militar din Voronej, la 300 de kilometri de frontiera ucraineană, potrivit unui fotoreporter AFP.
Convoiul a rămas acolo în noaptea de miercuri spre joi, din cauza conflictului dintre Moscova şi Kiev privind modalităţile de distribuire a ajutorului pe teritoriul ucrainean.
Ucraina, ca şi alte state occidentale, suspectează că acest convoi, care a plecat marţi dimineaţă de la o bază militară de lângă Moscova, ar putea fi folosit ca o acoperire pentru o eventuală intervenţie rusă în Ucraina. Acest scenariu a fost calificat drept absurd de Ministerul rus al Afacerilor Externe.