La sfârșitul anului trecut, Primăria Brașov a demarat un proiect de investiții pentru modernizarea sau extinderea reţelei de iluminat pe mai multe străzi din Brașov.

 Pentru realizarea acestor investiții, în urma unei licitații, Primăria Brașov a semnat cu S.C. Flash Lighting Services S.A. un contract în valoare de 6.825.191,05 de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată exclusvi de la bugetul local. Această firmă a avut un termen de 3 luni pentru a realiza partea de proiectare, iar lucrările propriu-zise se vor derula pe o perioadă de 15 luni, după cum a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.


   Astfel, la sfârșitul anului trecut, au început lucrările de modernizare a sistemului de iluminat pe următoarele străzi: str. Lacurilor, unde au fost introduse în subteran 2,4 km de rețea, au fost montați 69 de stâlpi și 69 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED; str. Brazilor, cu 1,4 km de rețea, 48 de stâlpi și 48 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED; str. Stejarului cu 0,6 km de rețea nouă, 17 stâlpi și 17 corpuri de iluminat cu tehnologie LED.

    Lucrările vor fi finalizate în această lună. ,,Zilele acestea am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru alte 5 străzi din pachetul de investiții pentru modernizarea iluminatului public. Este vorba de DN 13, tronsonul cuprins între pasajul Fartec și intersecția cu ocolitoarea, DN 73, de la intersecția cu str. Bucegi până la limita administrativă a Brașovului, două străzi din Stupini, Bârsei și Iazului, și o bucată din Calea București.


    Una dintre cele mai importante lucrări, din acest pachet, este cea care vizează instalarea sistemului de iluminat public pe DN 13, tronsonul cuprins între Pasajul Fartec şi ocolitoare, singura ieşire din oraş fără sistem de iluminat public.

  La aceasta se adaugă şi extinderea reţelei pe DN 73, între intersecţia cu str. Bucegi şi limita intravilanului muncipiului Brașov. În felul acesta, putem spune că am rezolvat, în mare parte, ceea ce înseamnă iluminatul intrărilor în oraş. Mai rămâne sectorul din DN 13, de la ocolitoare până la limita administrativă. Acest tronson l-am prins într-un alt pachet de lucrări, la care avem deja studiu de fezabilitate, iar acum pregătim documentația în vederea licitației de lucrări“, a precizat primarul George Scripcaru.

   Practic, începând cu data de 15 martie 2019, în funcție și de condițiile meteo, vor fi demarate lucrările pe următoarele străzi: DN 13, tronsonul cuprins între mag. Leroy Merlin și intersecția cu ocolitoarea, ce presupune introducerea a 2,4 km de rețea, amplasarea, pe axul drumului a 66 de stâlpi, cu două brațe și a 122 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED. De asemenea, vor demara lucrările pe Șoseaua Cristianului (DN 73), de la intersecția cu str. Bucegi, până la limita administrativă a Brașovului. Pe partea cu calea ferată va fi introdusă o rețea de 1,95 km și vor fi amplasați 55 de stâlpi cu 55 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED.

   Tot în această perioadă, vor începe lucrările de modernizare pe str. Bârsei, amplasarea a 81 de stâlpi cu 81 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED; pe str. Iazului cu 12 stâlpi, 12 corpuri de iluminat cu tehnologie LED, 370 m de rețea și Calea București (tronsonul cuprins între Selgros şi Metro, pe partea dreapta, în direcţia de mers spre Bucureşti), cu 0,53 km de rețea, 11 stâlpi și 11 corpuri de iluminat cu surse LED.


     Până la sfârșitul anului vor trebui finalizate lucrările și la sistemele de iluminat pentru celelalte 7 străzi prevăzute în acest contract: Str.Oltului, Str. Someșului, Str. Brândușelor, Str. Ioan Slavici, Str. I. L. Caragiale, B-dul Victoriei, Aleea Tiberiu Brediceanu.