Sari la conținut

Consumul mic de sare reduce riscul de cancer la stomac

consumul-mic-de-sare-reduce-riscul-de-cancer-la-stomac

Pe parcursul unei zile putem consuma cu ușurință o cantitate mare de sare fără să ne dăm seama, întrucât majoritatea alimentelor o conțin, unele chiar în cantități mari. Însă studiile arată că un consum ridicat de sare crește riscul de cancer la stomac.
Oamenii de știință susțin că cel puțin unul din șapte cazuri de cancer la stomac poate fi evitat doar prin reducerea cantității de sare consumată. În general, cancerul la stomac este depistat destul de târziu și doar 15% dintre pacienți mai trăiesc încă 5 ani de la aflarea diagnosticului.
De asemenea, specialiștii atrag atenția că un consum ridicat de sare crește riscul afecțiunilor cardiovasculare, întrucât duce la mărirea  presiunii arteriale.
Pentru a evita consumul excesiv de sare, specialiștii ne sfătuiesc să citim cu a-tenție etichetele produselor înainte de a le cumpăra și să le evităm pe cele care conțin foarte multă sare.
Pentru a vedea dacă, într-adevăr, un produs conține sare în exces, uită-te și la valorile celorlalte ingre-diente pe care le conține.  Dacă diferențele nu sunt mari, înseamnă că produsul poate fi consumat fără nicio problemă.

Comentarii

Ultimă oră