Sari la conținut

Congres Internaţional de Numismatică, la Centrul Cultural Reduta

congres-international-de-numismatica-la-centrul-cultural-reduta

65 cercetători, specialişti şi colecţionari în domeniul numismaticii din ţară, dar şi din străinătate, se reunesc, în perioada 11-13 octombrie 2018, la Braşov, la Centrul Cultural Reduta, în cadrul celui de-al IV-lea Congres Internaţional de Numismatică.

În aceeaşi perioadă şi în acelaşi loc se va desfăşura şi cel de-al XXXV-lea Simpozion Naţional de Numismatică.

 Congresul din acest an este dedicat Centenarului Marii Uniri.

Cu acest prilej se vor sărbători 115 ani de la înfiinţarea Societăţii Numismatice Române şi 40 de ani de la crearea Secţiei Numismatice Braşov.

   Joi 11 octombrie 2018, la ora 10.00, va avea loc deschiderea lucrărilor celui de-al IV-lea Congres Internaţional de Numismatică, ce se va desfăşura în perioada 11-13 octombrie, cu tema „100 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia”.

Medalii, plachete, decoraţii, insigne, bancnote, înscrisuri, cărţi, exponate filatelice care amintesc de momente de referinţă în istoria României vor putea fi admirate în cadrul expoziţiei de la Centrul Cultural Reduta, care va fi deschisă în perioada Congresului.

Este un eveniment de marcă în Braşov, devenind o tradiţie ca urbea noastră să găzduiască acest eveniment. Participă 65 de cercetători, specialişti şi colecţionari în domeniul numismaticii, din: România, Bulgaria, Marea Britanie, Grecia, Georgia, Germania, Republica Moldova, Polonia, Rusia, Serbia, Ungaria, Ucraina, Slovacia , ce vor prezenta lucrări din domeniul numismatic, acoperind o mare arie a istoriei.

Se vor prezenta comunicări în plen şi pe trei secţiuni: Secţiunea 1:„100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918 şi încheierea primului război mondial”; Secţiunea 2: „Numismatica antică şi feudală”; Secţiunea 3: „Numismatica modernă şi contemporană”.

Evenimentul este organizat de Societatea Numismatică Română, Filiala Braşov, Consiliul Județean şi Centrul Cultural Reduta.

Comentarii

Ultimă oră