Sari la conținut

Conferință la Sala Patria cu ocazia Zilelor Diasporei

conferinta-la-sala-patria-cu-ocazia-zilelor-diasporei

Brașovenii sunt așteptați sâmbătă, 18 august 2018, începând cu ora 11.00 în Sala Mare de la Patria, la conferința organizată cu ocazia brașovenii din Diaspora, Sala Patria, conferință, . Prin intermediul acestui eveniment, administrația locală își dorește să aducă brașovenii din Diaspora mai aproape de comunitătea locală. Se va discuta despre oportunități de afaceri și posibile modalități de a-i face pe românii aflați în străinătate, să se simtă doriți acasă.

„Cunoștințele, relațiile, capitalul și experiența acumulată în țările de adopție, alături de bagajul civic important pot aduce un mare plus de valoare comunității“, este susținut în comunicatul de presă RePatriot.

Situația politică este marcată de incertitudini și lipsă de profesionalism. Deficitul se prevede în creștere și banii devin mai scumpi. Exodul masiv al românilor din tară devine cea mai importantă problemă a României viitoare. Numai în ultimii 10 ani au plecat peste 17% dintre ei. Devenim mai puțini și mai bătrâni ceea ce generează un viitor instabil și lipsit de predictibilitate.

Românii plecați sunt cea mai importantă resursă și oportunitate pentru România. Nici minele de aur și nici petrolul nu egalează bogăția reprezentată de acești români temerari care au plecat să-și împlinească destinul în alte țări în mare parte mai predictibile și mai dezvoltate. Înainte de 1989 cei plecați erau dușmani ai poporului și din păcate această mentalitate, un pic schimbată, a fost întreținută și de către mulți dintre politicienii postrevoluționari.

Rațiu și Câmpeanu, apoi mineriadele, apoi viața grea și economia precară, jefuirea tării, terfelirea valorilor autentice, corupția instituționalizată, spiritul gregar și cățărarea la putere unor persoane nepotrivite a dus la scăderea încrederii românilor în România.

Cu toate acestea, trebuie să credem în România și să avem încredere că prostia și hoția pot fi combătute pas cu pas, prin credință, muncă cinstită, prin afirmarea răspicată a principiilor și prin apostolat în mijlocul oamenilor.

Echipa RePatriot propune două dintre căile de acțiune pentru ca Românii din Diaspora, care au un puternic spirit de inițiativă, să fie invitați să se reconecteze cu Țara pentru a celebra Centenarul: Implicarea tuturor autorităților locale în acțiunile adresate românilor de peste hotare și Recunoașterea compatrioților noștri care trăiesc și lucrează în străinătate.

Mesajul RePatriot este simplu: „Hai să facem împreună afaceri acasă! Centenarul înseamnă, în primul rând, să ne unim forțele pentru un viitor așa cum ni-l dorim!”


    La conferință vor fi prezenți Viorel Badea – Senator Diaspora, Adrian Veștea – Președinte CJ Brașov, George Scripcaru – Primar Municipiul Brașov, Marius Bostan – Antreprenor și inițiator RePatriot, Valentin Făgărășian – Antreprenor în Italia și România și Ambasador RePatriot la Roma, Tatian Diaconu – CEO Ceetrus Romania, Mihai Dohotar – Antreprenor în Grecia, Mirabela Miron – Președinte Avisso și fondator Restart Home Iași, Nicuța Enache – Fondator Osteria Ciao Niki, Andra Giucă – Fondator Voss Review și RePatriot Communication Manager, Claudiu Vrînceanu – Consultant business.

Cei interesați de eveniment își pot confirma prezența la office@repatriot.ro.

Comentarii

Ultimă oră