Sari la conținut

Conducerea Universităţii Transilvania contestă controlul OPC

conducerea-universitatii-transilvania-contesta-controlul-opc

Un control tematic efectuat de comisarii OPC săptămâna trecută la cantina studenţească din Complexul Memo, a aprins scânteia unui conflict între reprezentanţii Univesităţii Transilvania şi specialiştii OPC.
Conducerea instituţiei de învăţământ consideră exagerate declaraţiile legate de unele produse despre care s-a afirmat că sunt expirate. Toate acestea, în timp ce şeful OPC susţine în continuare că neregulile sunt grave.
„Legat de control au fost neconformităţi minore. O spun cu terminologia de specialitate a celor care lucrează în domeniu, sunt colegii de la Direcţia Sanitar-Ve­terinară, care a doua zi în 13 noiembrie au venit la solicitarea noastră şi au făcut o auditare şi un control în ceea ce priveşte diverse aspecte ale activităţii din această cantină. (...) S-au luat probe inclusiv din faimoasele ouă şi în urma analizei lor nu rezultă absolut nici o problemă, în ceea ce priveşte alimentele şi ceea ce s-a servit în ziua respectivă” a spus prof. Ioan Vasile Abrudan, rector Universitatea Transilvania Braşov.
În replică, Sorin Susanu, comisar şef ANPC Regiunea Centru Braşov, a precizat că „chestiunile constatate de noi sunt mai mult decât grave. Iar dumneavoastră ar trebui să cunoaşteţi faptul că constatările se fac la momentul controlului şi pot să înţeleg că în ziua următoare lucrurile stăteau mai mult decât bine, după cum văd aici un raport”.

"Universitatea Transilvania a solicitat un audit referitor la starea de respectare a normelor sanitar-veterinare din cantinele universităţii, colegii mei s-au deplasat la faţa locului, evident, în fiecare unitate de acest tip există şi neconformităţi şi tot ce s-a constatat au fost neconformităţi minore, care nu pun în pericol sănătatea publică" a declarat  Dorin Enache, director DSVSA Braşov.
Reprezentanţii Universităţii Transilvania spun că toate problemele semnalate de comisarii OPC au fost remediate. Mai multe in video

Comentarii

Ultimă oră