Sari la conținut

Concurs: Pictură murală pe zidul Mănăstirii Franciscane „Sf. Ioan”

concurs-pictura-murala-pe-zidul-manastirii-franciscane-sf-ioan-

Concurs pentru realizarea picturii murale pe zidul Mănăstirii Franciscane „Sf. Ioan”!

Asociația Carpaterra, în parteneriat cu Depoul de Artă Urbană și Mânăstirea Franciscană „Sfântul Ioan”, cu finanţare de la Primăria Municipiului Braşov) au lansat un concurs inedit.

Scopul final: se dorește ca zidul monumentului istoric „Mânăstirea Franciscană Sfântul Ioan” să căpete un nou aspect, devenind cea mai mare lucrare de artă murală din interiorul cetății Brașovului.

Într-o primă etapă, zidul mănăstirii Sf. Ioan, de pe strada cu același nume, va primi propria sa poveste, printr-o pictură desfășurată pe o suprafață totală de 160 mp.

„Zidul se află deja în renovare până la înălțimea de 3,5 metri, iar apoi, din primele zile ale lui octombrie, timp de 10 zile, echipa de artiști care va câștiga concursul va realiza pictura murală. Anul viitor, în etapa a doua a proiectului, urmează să fie pictat zidul de la înălțimea de 3,5 m până în partea superioară.

Lucrarea va deveni o galerie de artă în aer liber, un punct de atracție turistică, dar și un exemplu pentru alte inițiative de acest fel”, a precizat Cătălin Cantor, manager de proiect al Asociației Carpaterra.

Participanții la concurs trebuie să studieze regulamentul de participare și să demonstreze că sunt capabili să realizeze o lucrare de dimensiuni atât de mari (să depună în dosarul de propunere CV-uri, recomandări, imagini cu lucrări anterioare sau portofoliu etc.).

   Data limită pentru înscrierea la concursul de propuneri este 27 septembrie 2017, ora 16.00.

Detalii despre proiect și concurs se pot afla pe www.carpaterra.org  (http://www.carpaterra.org/ro/proiecte/arta-si-poveste-murala).

Premiul acordat este reprezentat de un contract de servicii pentru aplicarea lucrării câștigătoare în cuantum de 10.000 lei, plus materiale necesare în cuantum de 5.000 lei.

Echipa care va realiza pictura murală va fi selectată de un juriu format din reprezentanți ai Depoului de Artă Urbană, ai asociației Carpaterra, ai Ordinului Arhitecților - sucursala Brașov, Covasna, Harghita, ai Direcției de Cultură Brașov și ai Mănăstirii Franciscane „Sfântul Ioan”.

Concursul a fost lansat în 18 septembrie 2017, iar lucrările trebuiesc predate până în 27 septembrie 2017, la ora 16.00. După două zile, juriul va stabili câştigătorul proiectului, urmând ca în 29 septembrie 2017 să fie făcut anunţul oficial.

Proiectul „Artă și poveste murală” va fi parte a mai multor evenimente conexe (workshop-uri, muzică, proiecții) din cadrul Nopții Albe a Galeriilor. De asemenea, în zilele în care va avea loc executarea picturii propriu-zise, lucrarea va fi însoțită de alte eveniment artistice (muzică, dans, etc).

Comentarii

Ultimă oră