Elevii pasionaţi de robotică, de la clasele primare până la cei de clasa a VIII-a se pot înscrie în concursul gratuit de robotică pentru elevi nextlab.tech, înregistrat în calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

 Concursul este precedat de un curs de robotică susţinut de profesori universitari din domeniul informaticii. Cursul este bazat pe webinarii şi e gratuit.

 Cursul şi concursul de robotică Nextlab.tech sunt deschise tuturor elevilor din clasele II-VIII, de la toate şcolile din România, grupaţi în echipe, coordonaţi de profesori. Participarea este gratuită. Orarul este flexibil, cursul fiind înregistrat în webnarii care pot fi urmărite oricând de la scoală sau de acasă.

„Prin înscriere îi puteţi ajuta pe elevi să înveţe să programeze roboţei bazaţi pe Arduino şi să lucreze în Open Roberta. Este cel mai avansat concurs de robotică pentru elevii din România! Prima fază e bazată pe roboţei virtuali şi e 100% online!”, spun organizatorii.

  Înainte de începerea efectivă a concursului, profesorii interesaţi să înscrie copii sunt rugaţi să anunţe intenţia de a participa împreună cu elevii lor completând un formular, care poate fi accesat pe site-ul concursului: https://nextlab.tech .

     Înscrieri se fac până în 31 martie 2019.

  Concursul este organizat de Asociaţia „Clubul Informaticii Economice - CyberKnowledgeClub”, Bucureşti România (asociaţie profesională a cadrelor didactice din Facultatea de Cibernetică, Statistică a şi Informatică Economică, ASE, Bucureşti) cu sprijinul logistic al Nextlab.tech.