Cei 12 finalişti ai concursului internaţional de interpretare şi-au ales piesele din repertoriul românesc pe care le vor cânta pe scena Festivalului „Cerbul de Aur”.

       Astfel, conform tradiţiei de jumătate de secol, concurenţii ediţiei cu numărul 19 a evenimentului vor interpreta o piesă din repertoriul propriu, dar şi o piesă în limba română, pe care au avut-o de ales dintr-o listă pusă la dispoziţie de organizatori.

    Potrivit organizatorilor „anul acesta, intepreţi din zece ţări vor sărbători muzica românească pe acordurile pieselor interpretate de Smiley, Voltaj, Delia, Loredana, Andra, Laura Stoica, Doina Badea, Mihai, Feli şi Mihail”.

     Tinerii artişti vor fi acompaniaţi de Big Band-ul Radio România şi Orchestra Operei din Braşov, sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor şi Andrei Tudor.

    Concurenţii „se vor lupta” să câştige Marele Trofeu al Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur”, cele trei premii de pe podium sau unul dintre premiile speciale, în valoare totală de peste 55 de mii de euro.

     A 19-a ediţie a Festivalului va avea loc în perioada 22 – 25 august 2019, în Braşov şi va aduce numeroşi artişti pe scena din Piaţa Sfatului.

  Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

     Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi în mod tradiţional, la Braşov.

       Iată care sunt piesele alese de artiştii straini:

Tamara – Georgia, De la capăt (Voltaj)

Ralfs Eilands – Letonia, Apa (Loredana)

Veronica Liberati – Italia, Bună seara, iubite (Loredana)

Florin Răduţă – România, Dragostea rămâne (Andra)

Anna Odobescu – Rep. Moldova, Un actor grăbit (Laura Stoica)

Alfie Arcuri – Australia, Acasă (Smiley)

Renate – România, Ploaia şi noi (Doina Badea)

Cynthia Verazie – Cipru, Cât de frumoasă eşti (M I H A I)

Eliza G. – Italia, Creioane colorate (Feli)

Syuzanna Melqonyan – Armenia, Pe aripi de vânt (Delia)

Monika Marija – Lituania, Mă ucide ea (Mihail)

Sara de Blue – Austria, Ce are ea (Delia)