Sari la conținut

Concert Simfonic Extraordinar - „Medalion Mendelssohn”, la Filarmonica Brașov

concert-simfonic-extraordinar-medalion-mendelssohn-la-filarmonica

Joi, 7 iunie 2018, de la ora 19. 00, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Braşov va susţine la Sala Patria un concert simfonic extraordinar, „Medalion Mendelssohn”, publicul având ocazia să se întâlnească cu solistul Vladimir Mendelssohn (violă), invitat special cu acest prilej.

Vladimir Mendelssohn s-a născut la Bucureşti, într-o familie de muzicieni de lungă tradiţie. A studiat viola şi compoziţia la Conservatorul din Bucureşti. După absolvire a îmbrăţişat cariera de solist şi de membru în formaţii camerale precum şi cea de compozitor, fiind prezent la Festivaluri Internaţionale alături de cei mai importanţi muzicieni ai lumii. Alături de Cvartetul „Enescu” a realizat numeroase turnee evoluând în cele mai renumite săli de concerte. Vladimir Mendelssohn este şi un compozitor prolific, munca lui materializându-se în numeroase lucrări pentru instrumente solo, cor mixt, orchestre simfonice şi de cameră, balet, muzică de scenă şi film, precum şi pentru formaţii camerale.

În prezent este profesor de muzică de cameră la Conservatorul din Paris. Predă de asemenea, muzică de cameră la Haga, Essen şi Bologna şi organizează cursuri de măiestrie şi de perfecţionare.

Dirijorul concertului este renumitul muzician maestrul Ilarion Ionescu – Galaţi.

În program se regăsesc lucrări ale compozitorilor : Felix Mendelssohn – Bartholdy, Max Bruch, Fanny Mendelssohn – Hensel, Alfred Mendelssohn.

La eveniment va fi prezent criticul muzical Dumitru Avakian, unul dintre cei mai apreciaţi cronicari din România.

Dumitru Avakian, critic muzical și profesor de Studii Muzicale Teoretice, va fi prezent la Brațov joi, 7 iunie 2018, cu ocazia Concertului Simfonic „Medalion Mendelssohn”. Astfel, publicul va avea privilegiul să se bucure în prefațarea concertului de o descriere artistică a muzicii.

Pregătirea intelectuală, temeinica pregătire muzicală precum și inteligența de a pătrunde în datele comunicării artistice, îl recomandă pe Dumitru Avakian ca fiind un fin observator al vieții muzicale autohtone, cu o deosebită capacitate de a reliefa realizările interpreților și formațiunilor camerale simfonice.


    Bileltele se pot achiziționa de la Sala Patria.

Comentarii

Ultimă oră